ΕκδηλώσειςΑρχείο

Δωρεάν μαθήματα ντοκιμαντέρ στην Τρίπολη

H Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ιστορικό Ντοκιμαντέρ» προσκαλεί σε σεμινάρια και εργαστήρια κινηματογραφικού εγγραμματισμού με σκοπό την δημιουργία ντοκιμαντέρ από ερασιτέχνες κινηματογραφιστές κάθε ηλικίας, εκπαιδευτικούς με ομάδες μαθητών ή και μεμονωμένους και φοιτητές. 

Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία. Όσοι διαθέτουν εμπειρία ή είναι σκηνοθέτες θα ενταχθούν σε ιδιαίτερα τμήματα. Τα σεμινάρια είναι δωρεάν, όπως επίσης δωρεάν χορηγείται ο κινηματογραφικός εξοπλισμός. 

Για το 2018-19 οργανώνεται νέος κύκλος σεμιναρίων στην Τρίπολη με σκοπό την παραγωγή ταινιών και την προβολή τους στο Φεστιβάλ Arcadian Screenings τον Φεβρουάριο 2019 και τον Μάιο 2019 καθώς επίσης και στο Φεστιβάλ Γέφυρες, που θα γίνει στο Ναύπλιο το 2019 

Το 1ο σεμινάριο θα γίνει στην Τρίπολη 30 Νοεμβρίου και 1, 2 Δεκεμβρίου 2018, στο 4ο Λύκειο. Θα ακολουθήσουν τρία ακόμη: Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Απρίλιο. Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται έως τις 20 Νοεμβρίου στο [email protected] 

Τα θέματα των ντοκιμαντέρ είναι της επιλογής των ενδιαφερομένων. Στα σεμινάρια κινηματογραφικού εγγραμματισμού διδάσκουν εκπαιδευτές εξειδικευμένοι στην επιμόρφωση για την παραγωγή ταινιών και λήψη μαρτυριών. 

Η εκπαιδευτική ομάδα αποτελείται από τους: Κώστα Σπυρόπουλο, Παναγιώτη Ράππα, Μάρκο Γκαστίν, Άγγελο Κοβότσο, Γιώργο Ταλιάνη, και τους μοντέρ Χρόνη Θεοχάρη, Δανάη Μανουσαρίδη, Γιάννη Ξηρουχάκη. 

Η εκπαιδευτική μεθοδολογία εφαρμόζεται από το εκπαιδευτικό ινστιτούτο StoryDoc και προβλέπει την διεξαγωγή 4 εργαστηρίων διάρκειας 3 ημερών έκαστο. 

Κάθε εργαστήριο διεξάγεται τουλάχιστον ένα μήνα μετά τη λήξη του προηγουμένου και ενδιαμέσως παρέχεται online εκπαίδευση και προσωπικές επαφές του Διευθυντή σπουδών. 

Θα λειτουργήσουν ειδικά τμήματα για φοιτητές του Πανεπιστημίου (1) και μαθητές/εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (1 έως 2). 

Τηλ. πληροφοριών 6979382646