Τσιγγάνοι χτύπησαν και τραυμάτισαν γιατρούς και φύλακα στο νοσοκομείο Άργους

Ένα ακόμα περιστατικό βίας με θύματα γιατρούς σημειώθηκε σε νοσοκομείο της Αργολίδας τη νύχτα της Παρασκευής. Συγκεκριμένα ομάδα τσιγγάνων επιτέθηκε με κλωτσιές και μπουνιές σε δύο εφημερεύοντες γιατρούς και τον security του νοσοκομείου Άργους.

Οι δράστες επιτέθηκαν αρχικά στον φύλακα και μετά στους γιατρούς που βγήκαν από τα επείγοντα να δουν τι συμβαίνει, ρίχνοντάς τους στο πάτωμα και τραυματίζοντας τον έναν από αυτούς στο πρόσωπο.

Όταν έφθασε η αστυνομία στο σημείο, οι θύτες είχαν τραπεί σε φυγή.

Συγκλονιστική μαρτυρία γιατρού: Μετέτρεψαν την είσοδο του νοσοκομείου σε αρένα!

Να σημειωθεί πως τον περασμένο Αύγουστο, είχε συμβεί ανάλογο περιστατικό στο νοσοκομείο του Ναυπλίου.

Σοκαρισμένοι εργαζόμενοι και γιατροί ζητούν να εξασφαλιστεί η σωματική τους ακεραιότητα προκειμένου να επιτελέσουν το έργο τους.

Ανακοικοινώσεις για το θέμα εξέδωσαν το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Άργους και ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου σημειώνουν:

«Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε το περιστατικό βίας που υπέστη εργαζόμενος στην ομάδα φύλαξης του νοσοκομείου μας καθώς και ο εφημερεύον ιατρός.

Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας που υφίστανται οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο μας και καλούμε τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν ώστε να αποτρέπονται τα φαινόμενα αυτά.

Ζητάμε να εξασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων προκειμένου να επιτελέσουν το έργο τους».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας αναφέρει:

«Μετά την επίθεση στη Ν.Μ. Ναυπλίου τον Αύγουστο, άλλο ένα περιστατικό βίας συνέβη χθες βράδυ στη Ν.Μ. Άργους. Ομάδα Ρομά επιτέθηκαν βίαια σε 2 εφημερεύοντες ιατρούς και στον υπάλληλο φύλαξης της Μονάδας.

Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συλλόγου, μετά την αναγγελία του συμβάντος μετέβησαν στην Νοσηλευτική Μονάδα Άργους και συνομίλησαν με τους ιατρούς και τον υπάλληλο φύλαξης που δέχτηκαν την επίθεση. Έγινε συνάντηση με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου όπου συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις που πρέπει να ακολουθήσουν άμεσα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας καταγγέλλει και καταδικάζει κάθε περιστατικό βίας. Είναι ανεπίτρεπτο οι λειτουργοί της υγείας να απειλούνται, να τρομοκρατούνται και να δέχονται βίαιες επιθέσεις. Μην ξεχνάμε παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, με αυταπάρνηση και φιλότιμο εκτελούν το ιερό καθήκον.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας θα προγραμματίσει συναντήσεις με την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, τους Δήμους, την Εισαγγελία και την 6η ΥΠΕ.

Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά στους συναδέλφους και στον υπάλληλο φύλαξης της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους».