ΡεπορτάζΑρχείο

Οργιάζει η παιδική επαιτεία στο λιμάνι του Ναυπλίου

Σε επαιτεία εξωθούσε 29χρονος Ρομά τον ανήλικο γιο του, με το λιμεναρχείο Ναυπλίου να προχωρά στην σύλληψή του προχθές έπειτα από ενημέρωση του «Χαμόγελου του Παιδιού». Ο πατέρας κατηγορείται για παραμέληση ανηλίκου, λόγω του ότι δεν τον απέτρεψε να προβεί σε αυτή την πράξη.

Το ίδιο συνέβη και σήμερα με έναν 59χρονο Ρομά, ο οποίος εξωθούσε τον ανήλικο εγγονό του σε επαιτεία παρενοχλωντας διερχόμενους πολίτες. 

Αν και η επαιτεία δεν θεωρείται πλέον αδίκημα, καθώς έχει αλλάξει το σχετικό νομικό καθεστώς, η παραμέληση ανηλίκου εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου, γι’ αυτό και το λιμεναρχείο δηλώνει πως θα συνεχίσει τους ελέγχους για την αποτροπή ανάλογων περιστατικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως και αφού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του λιμεναρχείου Ναυπλίου:

«Τις μεσημβρινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2018 κατόπιν ενημέρωσης από τον οργανισμό «το χαμόγελο του παιδιού» συνελήφθη επ’ αυτοφόρω για παράβαση του άρθρου 409 του π.κ. «παραμέληση αποτροπής από επαιτεία ή αλητεια» άντρας Ρομα ετών 29 ο οποίος εξωθούσε τον ανήλικο υιό του σε επαιτεία παρενοχλώντας διερχόμενους πολίτες. 

Άμεσα ο συλληφθείς οδηγήθηκε στη λιμενική αρχή Ναυπλίου όπου σύμφωνα με εντολή εισαγγελέως πρωτόδικων Ναυπλίου σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος. 

Επιπρόσθετα και στο πλαίσιο στοχευμένων έλεγχων που πραγματοποιούνται από την υπηρεσία μας στην χερσαία ζώνη λιμένα Ναυπλίου την 23 Νοεμβρίου 2018 συνελήφθη επίσης επ’ αυτοφόρω, άντρας Ρομα ετών 59 ο όποιος εξωθούσε τον ανήλικο εγγονό του σε επαιτεία παρενοχλωντας διερχόμενους πολίτες. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε άμεσα στη λιμενική αρχή Ναυπλίου όπου μετά τον σχηματισμό εις βάρος του δικογραφίας αφέθηκε ελεύθερος σύμφωνα με εντολή εισαγγελέως πρωτοδικών Ναυπλίου. 

Με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, στοχευμένοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση και συχνότητα».