Site icon Αρχείο anagnostis.org

Πρωτεύουσα της Πελοποννήσου θέλουν την Καλαμάτα

Καλαμάτα

Ψηλά βάζουν τον πήχη οι Μεσσήνιοι, με στόχο να καταστήσουν την Καλαμάτα πρωτεύουσα της Πελοποννήσου.

«Θέλουμε να αναδείξουμε την Καλαμάτα, όχι μόνο ως προορισμό, αλλά και ως πύλη και αφετηρία (τουριστική, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, οικονομικής ανάπτυξης) για όλη την Πελοπόννησο».

Η προεκλογική δέσμευση της Ελένης Αλειφέρη, δεν περνά απαρατήρητη. Η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε:

«Το όραμά μου για το Δήμο Καλαμάτας δεν είναι ούτε ουτοπικό, ούτε άπιαστο. Είναι το όραμα κάθε πολίτη αυτού του τόπου. Είναι το ώριμο αίτημα της κοινωνίας μας, που για εμένα και τους συνεργάτες μου είναι διαταγή, είναι δέσμευση. 

Πολύ απλά να γίνει η Καλαμάτα μας, η πρώτη πόλη, η πρωτεύουσα πόλη της Πελοποννήσου, με αιχμή του δόρατος το αεροδρόμιο και το λιμάνι. Θέλουμε να αναδείξουμε την Καλαμάτα, όχι μόνο ως προορισμό, αλλά και ως πύλη και αφετηρία (τουριστική, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, οικονομικής ανάπτυξης) για όλη την Πελοπόννησο.

Αυτό δε σημαίνει ότι ο πολιτισμός, ο πρωτογενής τομέας, η καθημερινότητα, η κοινωνική πολιτική, η συνέχιση των έργων υποδομής στην πόλη, στο κέντρο, στις γειτονιές της Καλαμάτας, αλλά και στις δημοτικές ενότητες, θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα. Αντιθέτως, θα αποτελούν προτεραιότητά μας.

Με όλα αυτά τονίζω, για μια ακόμη φορά, ότι η εξωστρέφεια του Δήμου μας θα είναι το πρώτο μας μέλημα, ώστε να καταστεί η Καλαμάτα πόλη – πρωτεύουσα της Πελοποννήσου, γιατί το αξίζει».
 

Exit mobile version