ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Αντιδράσεις Καμπόσου για το Πανεπιστήμιο – Ζητά να έρθει το νέο τμήμα στο Άργος

Το Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών ζητά και με ανακοίνωσή του ο Δήμος Άργους – Μυκηνών που δηλώνει πως προτίθεται να παραχωρήσει δωρεάν κτίρια για την στέγαση του.

Με αφορμή δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν την διάρθρωση του νέου Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μετά και τη συγχώνευσή του με τα ΤΕΙ, όπου το Άργος μένει εκτός νυμφώνος, ο Δημήτρης Καμπόσος τονίζει πως θα θα κάνει όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου να επιτύχει την βελτίωσή της πρότασης Γαβρόγλου στα σημεία που αφορούν το Άργος.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:

«Η πρόταση της λεγόμενης «Επιτροπής Γαβρόγλου», για την συνένωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τα ΤΕΙ Πελοποννήσου και την αναβάθμιση του επιπέδου παρεχομένων σπουδών του Ιδρύματος, όπως αυτή διέρρευσε στον Τύπο, έχει στοιχεία θετικά και στοιχεία τα οποία δεν γίνονται αποδεκτά από την κοινωνία του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Παραβλέπει το ιστορικό και τα δεδομένα της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πιθανώς λόγω άγνοιας των νεώτερων μελών της Επιτροπής ή ανεπαρκούς αξιολόγησης του μεγέθους, της ιστορίας και της πολιτισμικής παρακαταθήκης του Αρχαιότερου Δήμου της Ευρώπης. Αγνοεί επίσης τις κατά καιρούς δεσμεύσεις των κυβερνήσεων και των κομματικών ηγεσιών για λειτουργία του δεύτερου Τμήματος της Σχολής Καλών Τεχνών στην πόλη του Άργους.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Άργους Μυκηνών παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις και θα κάνει όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου να επιτύχει την βελτίωσή της πρότασης Γαβρόγλου στα σημεία που αφορούν τον Δήμο Άργους Μυκηνών, με τελικό στόχο την λειτουργία του προβλεπόμενου Τμήματος «Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών», σε κτήρια και χώρους που ο Δήμος προτίθεται να παραχωρήσει δωρεάν.

Θεωρούμε ευνόητο ότι, οι Φορείς, οι Πνευματικές προσωπικότητες και το Πολιτικό προσωπικό της Αργολίδας, θα υποστηρίξουν κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή μιας και το Άργος τυγχάνει να είναι η μεγαλύτερη πόλη και ο μεγαλύτερος Δήμος του Νομού,  ο οποίος στερείται  τμήματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει υπόψη τον αρχικό σχεδιασμό τον οποίο πρέπει να υλοποιήσει με την δημιουργία τμήματος Πανεπιστημιακής Σχολής στο Άργος».

Γιατί μένει εκτός νυμφώνος το Άργος από το νέο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου