Site icon Αρχείο anagnostis.org

Airbnb: Ποιοι απειλούνται με καμπάνα 5.000 ευρώ

Airbnb

Λίγες ημέρες έχουν ακόμη στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες ή οι διαχειριστές ακινήτων για να δηλώσουν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με «τσουχτερό» πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία που έχει δώσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τις δηλώσεις μισθώσεων τύπου Airbnb.

Μετά την ημερομηνία η ΑΑΔΕ ετοιμάζεται να απλώσει δίχτυ το οποίο επεκτείνεται σε τρία μέτωπα:

Εγχειρίδιο με τις βασικές φορολογικές υποχρεώσεις για βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων στο πλαίσιο της οικονομίας διαμοιρασμού, με ή χωρίς τη χρήση ψηφιακών πλατφορμών, εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Όπως αναφέρει, βραχυχρόνια μίσθωση στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού θεωρείται η μίσθωση ακινήτου μέσω ψηφιακών πλατφορμών, με διάρκεια μικρότερη του έτους και όταν δεν παρέχονται άλλες υπηρεσίες πλην της διαμονής και της παροχής κλινοσκεπασμάτων. Ψηφιακές πλατφόρμες νοούνται όσες παρέχουν εξειδικευμένα εργαλεία για τη σύναψη της μίσθωσης ηλεκτρονικά και δεν περιορίζονται στην προβολή του ακινήτου.

Οι βασικές φορολογικές υποχρεώσεις για βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτου μέσω ψηφιακών πλατφορμών, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, είναι οι εξής:

Exit mobile version