ΚοινωνίαΑρχείο

Στις επάλξεις οι εκπαιδευτές οδήγησης στην Αργολίδα

Συμβολική κατάληψη στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας πραγματοποίησαν χθες (7:00-9:30 το πρωί), τα μέλη του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης νομού Αργολίδας «Ο Αργέας», κλείνοντας με τα οχήματά τους τις εισόδους.

Οι σχολές οδηγών διαμαρτύρονται για το ότι εδώ και 2,5 μήνες δεν γίνονται εξετάσεις νέων οδηγών εξαιτίας της αποχής των εξεταστών οδήγησης που έχει ως αποτέλεσμα να περιμένουν στην ουρά 50.000 υποψήφιοι οδηγοί σε όλη την Ελλάδα.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία μετέβη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας όπου παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Οι δάσκαλοι οδήγησης ζητούν τα εξής:

1. Άμεση καταβολή της αποζημίωσης των εξεταστικών επιτροπών έως ότου ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση όλου του κοινωνικού συνόλου που πλήττεται από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο είναι σε αναμονή εδώ και 3 χρόνια.

2. Άμεση ανάρτηση της τελικής μορφής του νομοσχεδίου προς διαβούλευση.

3. Διαφοροποίηση των εξεταστικών επιτροπών από την κατηγορία των συμπολιτών μας άνω των 74 ετών από τις εξεταστικές επιτροπές των υποψηφίων οδηγών για αρχική χορήγηση διπλώματος π.χ. ειδικές επιτροπές για τους άνω των 74 ετών όπως αναγράφεται και στο σχέδιο νόμου.

4. Να σταματήσει άμεσα η λασπολογία εναντίον του κλάδου των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών που παρατηρείται εδώ και καιρό από τα ΜΜΕ καθώς και από τα στελέχη του Υπουργείου Μεταφορών & Δικτύων. Με γνώμονα τον λαϊκισμό και την δημιουργία εντυπώσεων της κοινής γνώμης κατακρεουργούν έναν ολόκληρο κλάδο ο οποίος ασκεί λειτούργημα και διασφαλίζει την οδική ασφάλεια.