Site icon Αρχείο anagnostis.org

Πριονίζουν το κλαδί που κάθονταν αδιαφορώντας για την Περιφέρεια

Τατούλης

Απίθανα πράγματα συμβαίνουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με βυζαντινισμούς να αναβιώνουν σε καθημερινή βάση. Οι δρόμοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φαίνεται να χωρίζουν και μαζί με αυτούς και η στήριξη των κομμάτων στο πρόσωπο του Πέτρου Τατούλη.

Ωστόσο, από την πλευρά Τατούλη δεν διακρίνεται ανησυχία, αφού σύμφωνα με κύκλους του, έχει έτοιμο το ψηφοδέλτιο με νέα πρόσωπα αξιόλογα και δυναμικά, με μεγάλη απήχηση στην κοινωνία.

Ο Χρήστος Αντωνόπουλος και η Ελένη Παναγιωτοπούλου έχουν διαχωρίσει την θέση τους από τον πρώην υπουργό της ΝΔ και ετοιμάζονται να βαδίσουν τους δρόμους που επέλεξε το κόμμα τους γι αυτούς. Αρχικά φαίνεται να δένουν με τον εκλεκτό της ΝΔ για την θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, όμως δεν αποκλείεται να δούμε την Παναγιωτοπούλου να συμπληρώνει μαζί με τους Ανδριανό, Κρανιά και Ταντάρου- Κρίγκου το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές. Από τους υπόλοιπους της Αργολίδας μόνο ο Τάσος Τζανής εγκατέλειψε το καράβι για να πάει στον Π. Νίκα, όπως άλλωστε και οι Αντωνόπουλος, ενώ πιστοί στον Τατούλη, παραμένουν οι Σιδέρης, Χειβιδόπουλος, Στεφανόπουλος και Σαρρής. Το ψηφοδέλτιό του Παναγιώτη Νίκα συμπληρώνεται ακόμα και με τους Γ. Μαλτέζο, Δ. Σχοινοχωρίτη και Γ. Μαντζούνη.

Ο νυν αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, δεν θα συμμετέχει μεν στο νέο συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη λόγω της απόφασής του να διεκδικήσει τον Δήμο Άργους –Μυκηνών, όμως φαίνεται πως και εκλογικά οι δύο άντρες τα έχουν βρει και θα αλληλοστηριχθούν.

Η απόφαση του Τάσου Τζανή να ανεξαρτητοποιηθεί έχει γεννήσει πολλά ερωτηματικά αφού ως λόγους επικαλείται το σχέδιο Τατούλη για τον Ανάβαλο και την διαχείριση για τα σκουπίδια, ενώ για τον τελευταίο λόγο τουλάχιστον, μόλις πριν ένα χρόνο στις 10/5/2017 συνυπέγραφε κατά Καμπόσου το κείμενο που αφορούσε την διαχείριση σκουπιδιών συμφωνώντας με τις επιλογές Τατούλη!

Φυσικά η ΝΔ έχει κλείσει την πόρτα της προς το Τατούλη, όμως δεν διαγράφει τα στελέχη τους που θα συμπλεύσουν μαζί του, κρατώντας έτσι δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη.

Όπως δείχνουν τα πράγματα ο νέος συνδυασμός Τατούλη θα στηρίζεται σε άτομα της αυτοδιοίκησης προερχόμενα τόσο από την ΝΔ, όσο και από το ΚΙ.ΝΑΛ με συμπλήρωμα από μικρότερους πολιτικούς χώρους όπως είναι οι Οικολόγοι κλπ.

Ο ίδιος ο Πέτρος Τατούλης έχει αντιληφθεί ότι προσπαθούν να τον οδηγήσουν σε ομηρία, λίγους μόνο μήνες πριν την διεξαγωγή των εκλογών και αντιδρά μεθοδικά.

Για την ομηρία αυτή είναι μεν υπεύθυνη η ΝΔ κυρίως, όμως μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρνουν και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι που ξαφνικά ανακάλυψαν πως διαφωνούν, μόλις το κόμμα τους ανακοίνωσε άλλον υποψήφιο. Κανονικά θα έπρεπε να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τέλους της θητείας τους ή να παραιτηθούν από την θέση του συμβούλου. Το να θέτεις σε ομηρία όχι τον Τατούλη, αλλά τα όσα υπερασπιζόσουν μέχρι εκείνη την στιγμή, είναι κάτι παραπάνω από πολιτικά «ινκορέκτ».

Αντιδρώντας στην ανωριμότητα των ανεξαρτητοποιήσεων ο κ Τατούλης υποβαθμίζει πλέον όλους τους πολιτικούς αντιπάλους του, αναθέτοντας στην αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου να απαντά προς αυτούς αντ` αυτού.

Exit mobile version