ΚοινωνίαΑρχείο

Πέταξε τον σκύλο του από το μπαλκόνι στο Άργος αλλά την πλήρωσε φθηνά

Με μια «αστεία» ποινή καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου τον άνδρα, που ξυλοκόπησε άγρια το μόλις τεσσάρων μηνών κουτάβι του, και στη συνέχεια το πέταξε από το μπαλκόνι του σπιτιού στον δρόμο επί της οδού Γούναρη στο Άργος της Αργολίδας στις 16 Δεκεμβρίου 2015.

Χθες του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης μόλις 8 μήνες με αναστολή και χρηματική ποινή 500 ευρώ καθώς το δικαστήριο – αν και ο δράστης παραδέχτηκε ότι πέταξε το σκυλάκι του γιατί προηγουμένως του είχε επιτεθεί (!) – προφανώς θεώρησε ως αρκετή δικαιολογία ότι ο κατηγορούμενος είναι αλκοολικός και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, βάσει των εγγράφων που προσκόμισε. 

Πέταξαν σκυλάκι από το μπαλκόνι στο Άργος-Στο αυτόφωρο ο δράστης

Τόσο η κατάθεση της γυναίκας, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος, της Μαρίας Πατούρα, όσο και της Ελένης Πειρούνη, που είναι τώρα πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Άργους «Λάιζα», ήταν απολύτως ξεκάθαρες. Οι δύο γυναίκες είπαν στο δικαστήριο τι είδαν και τι συνέβη εκείνη τη μέρα ενώ είχαν καταθέσει και όλα τα έγγραφα που αποδείκνυαν τι υπέστη το σκυλί στα χέρια του δράστη. Άλλωστε η πτώση από το μπαλκόνι ξεκίνησε για τον σκύλο έναν πολύμηνο αγώνα για τη σωτηρία του καθώς χρειάστηκε να χειρουργηθεί για την αποκατάσταση των καταγμάτων και των σπασμένων δοντιών του. 

Η ποινή για το σκυλί που έπεσε από το μπαλκόνι στο Άργος

Ξαναπήρε σκύλο! 

Στο δικαστήριο ο δράστης και βασανιστής του ζώου – που ήταν μάλιστα και χωρίς δικηγόρο και χωρίς κανέναν μάρτυρα υπεράσπισης – είπε ότι έχει αποκτήσει ξανά σκύλο (με ό,τι αυτό σημαίνει για το ζώο) και είναι πραγματικά άξιο απορίας το πως και αυτό γεγονός αντιμετωπίστηκε τόσο επιφανειακά από την έδρα, παρά τα πολλά ψυχολογικά του προβλήματα και τον αλκοολισμό του, που τον καθιστούν εκ των πραγμάτων επικίνδυνο για κάθε ζώο, αφού από τις πράξεις του σε βάρος ενός σκύλου βρέθηκε σήμερα να κάθεται στο σκαμνί του κατηγορούμενου. 

Κανείς από τους δικαστές δεν αισθάνθηκε την ανάγκη έστω να πει στον κατηγορούμενο ότι δεν πρέπει να έχει ζώο αφού είναι ανίκανος να το φροντίσει; 

Η ποινή για το σκυλί που έπεσε από το μπαλκόνι στο Άργος

Η Άλτα υπέφερε πολύ αλλά τελικά στάθηκε τυχερή… 

Οι δικαστές με τη στάση τους σήμερα δίνουν ουσιαστικά άλλοθι σε καθέναν που δηλώνει ή όντως έχει ψυχολογικά προβλήματα ή είναι εξαρτημένος από ουσίες και κακοποιεί ζώα. 

Αυτό το σκυλί γλύτωσε 

Η Άλτα, η σκυλίτσα που γλύτωσε από αυτό το νοσηρό περιβάλλον σώθηκε χάρη στην απεριόριστη αγάπη και τη φροντίδα των εθελοντριών του «Άργους» και χάρη σε όλους εκείνους οι οποίοι συνεισέφεραν από την τσέπη τους για να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας και χειρουργείου. 

Η ποινή για το σκυλί που έπεσε από το μπαλκόνι στο Άργος

H Άλτα όπως είναι τώρα… 

Η σκυλίτσα εδώ και περίπου τρία χρόνια ζει με την Ευαγγελία Φράγκου στην Αθήνα και όλα αυτά για το ζώο αποτελούν μακρινό αν και μαρτυρικό παρελθόν. Εντούτοις όσοι πάλεψαν για τη σωτηρία της βλέποντας σήμερα τη στάση δικαστών και εισαγγελέα αναρωτιούνται ως πότε τα εγκλήματα σε βάρος των ζώων θα αντιμετωπίζονται από κάποιους «υπηρέτες» της Δικαιοσύνης ως υποδεέστερα εγκλήματα.

Η ποινή για το σκυλί που έπεσε από το μπαλκόνι στο Άργος

Της Ελένης Ηλιοπούλου για το zoosos.gr