ΡεπορτάζΑρχείο

Πόλος έλξης για πάνω από 100 Ευρωπαίους δημοσιογράφους το Αγρίνιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων το οποίο διεξάγεται στο  Αγρίνιο με τη συμμετοχή πάνω από 100 δημοσιογράφων από όλη την Ευρώπη.

Το παρών στο συνέδριο έδωσε και η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία παρέθεσε προχθές δείπνο σε τοπικούς φορείς και αρχές, στους Ευρωπαίους Δημοσιογράφους, στα τοπικά ΜΜΕ και όχι μόνο.

Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στο ΑγρίνιοΣτο μικρόφωνο η Σάγια Τσαουσίδου, πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Κατά την ομιλία της και τις δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, τόνισε την μεγάλη σημασία της πραγματοποίησης αυτού του συνεδρίου στην Αιτωλοακαρνανία, καλώντας όλον τον κόσμο να επισκεφθεί την περιοχή και να την γνωρίσει από κοντά.

«Ο τουρισμός ενώνει τους ανθρώπους, τις χώρες, τα έθνη. Ο τουρισμός σχετίζεται με τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι εδώ είναι διάσημοι για την φιλοξενία τους και σας εύχομαι να το αισθανθείτε αυτό όσο θα είστε εδώ», ανέφερε μεταξύ άλλων η Έλενα Κουντουρά.

Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στο Αγρίνιο

«Είστε στη χώρα με τη μεγαλύτερη ιστορία και πολιτισμό. Είναι η χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία είναι η χώρα που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η χώρα του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, όλων των φιλοσόφων αλλά επίσης και η χώρα του πατέρα της ιατρικής, του Ιπποκράτη. Η Ελλάδα είναι ένας μικρός παράδεισος στη γη κι είμαι σίγουρη ότι θα απολαύσετε την περιοχή και την ομορφιά που σας περιγράφηκε» είπε χαρακτηριστικά η Υπουργός Τουρισμού τονίζοντας: «Σχετικά με αυτόν τον πανέμορφο προορισμό που θα επισκεφτείτε εκτός από τη φυσική ομορφιά που έχει, έχει πανέμορφες λίμνες, ιαματικές πηγές και το σημαντικότερο από όλα είναι οι άνθρωποι σε αυτό το μέρος».

Τέλος η κ. Κουντουρά συνεχάρη τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα για την προσπάθεια που κάνει «να προωθήσει αυτό το όμορφο μέρος» καθώς επίσης και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή «για την σπουδαία συνεργασία που είχαν όσο ήταν υπουργός Ναυτιλίας στην ανάδειξη του τουρισμού της χώρας μας».

Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στο Αγρίνιο

Από την πλευρά του ο Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η περιφέρεια μας είναι μια περιφέρεια στραμμένη στην Ευρώπη μπολιασμένη από τις δημοκρατικές αξίες και τις αξίες της αλληλεγγύης. Χαίρομαι γιατί ανοίγει ένα δημόσιο βήμα για τις ευρωπαϊκές προκλήσεις τη δημοκρατία στην Ευρώπη, την πολιτική της συνοχής, τις αξίες της ανθρώπινης οντότητας. Βρισκόμαστε μπροστά σε ανοιχτές προκλήσεις».

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, αναφερόμενος ειδικότερα στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, σημείωσε: «Είμαστε μία περιοχή με ένα σπάνιο οικοσύστημα, θα έλεγα ότι το υγρό στοιχείο είναι γύρω μας, μία περιοχή με ισχυρό πρωτογενή τομέα κι εξωστρεφή αγροτικά προϊόντα και θα έλεγα ότι είμαστε η περιφερειακή ενότητα που είναι η πρώτη στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων. Πρωτογενής τομέας και τουρισμός είναι οι δύο μεγάλες προκλήσεις για την περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας. Με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού καθώς και με τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου άνοιξαν οι αναπτυξιακοί ορίζοντες στην περιοχή μας, καθώς κι η αναβάθμιση του αεροδρομίου στο ‘Ακτιο συμβάλλει έτσι ώστε να καταστεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τουριστικός προορισμός. Τη φετινή χρονιά είχαμε ένα ρεκόρ αφίξεων και διανυκτερεύσεων που πραγματικά αλλάζει τα παραγωγικά κι οικονομικά δεδομένα της περιοχής μας».

Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στο Αγρίνιο

Το παρών έδωσαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος κι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και άλλοι εκπρόσωποι φορεών.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν κι ο δήμαρχος Βρυξελλών, Χρήστος Δουλκερίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον κίνδυνο που διατρέχει η δημοκρατία στο σήμερα λόγω της έλλειψης της ανεξαρτησίας των δημοσιογράφων. Όπως επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Ελληνικής καταγωγής δήμαρχος σε αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε «Οι αποφάσεις δεν ανήκουν στον πολιτικό. Οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται με τους πολίτες. Εμείς δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις».

Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στο ΑγρίνιοΣυνέντευξη με τον δήμαρχο Βρυξελλών Χρήστο Δουλκερίδη.

Το διεθνές συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί πως το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας του.