ΕυρώπηΑρχείο

Στρασβούργο. Εγκλωβισμένοι στο Ευρωκοινοβούλιο – Η Εύα Καιλή περιγράφει την κατάσταση (ηχητικά)

Εγκλωβισμένοι στο Ευρωκοινοβούλιο είναι αυτή την ώρα ευρωβουλευτές, προσωπικό και δημοσιογράφοι. Ο Άκης Γκάτζιος επικοινώνησε με την Ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον σκηνοθέτη Σπύρο Καψίλη, που βρίσκονται στο Ευρωκοινοβούλιο.

Όπως τονίζει η κα Καϊλή έχει απαγορευτεί η έξοδος σε όσους βρίσκονταν στο Ευρωκοινοβούλιο. Η πληροφόρηση που έχουν είναι ότι υπάρχουν παράλληλα χτυπήματα και δεν είναι σε θέση να γνωρίζει κανείς πότε θα είναι ασφαλές το κέντρο. Πολλοί είναι εγκλωβισμένοι σε εστιατόρια και ξενοδοχεία. 

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι την τελευταία διετία το Στρασβούργο είναι σε υψηλό συναγερμό γιατί περίμεναν τρομοκρατικό χτύπημα. Παρόλα αυτά το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό που αντιμετωπίζεται έως αυτή την ώρα ως τρομοκρατικό χτύπημα.  

Την μαρτυρία του καταθέτει μιλώντας στον Άκη Γκάτζιο και ο σκηνοθέτης Σπύρος Καψίλης, ο οποίος είναι και αυτός εγκλωβισμένος στο Ευρωκοινοβούλιο.

φωτο: Amichai Stein

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μαρτυρία από το Στρασβούργο – Πυροβολισμοί στο Κέντρο με νεκρό και τραυματίες (ηχητικό)

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης είναι ένας 29χρονος, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Στρασβούργο. Διέφυγε τις πρωινές ώρες, κατά τη διάρκεια εισβολής της αστυνομίας στο διαμέρισμά του. Εκεί βρέθηκαν και χειροβομβίδες, ενώ ο ίδιος διέφυγε έχοντας όπλα στην κατοχή του. 
 

Εγκλωβισμένος στο Ευρωκοινοβούλιο είναι και ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου