ΕυρώπηΑρχείο

Γάλλοι αστυνομικοί σκότωσαν τον μακελάρη του Στρασβούργου

Νεκρός είναι ο δράστης της φονικής επίθεσης στο Στρασβούργο, όπως ανκοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ. Ο Σερίφ Σεκάτ άνοιξε πυρ εναντίον τριών αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν στα πυρά και τον σκότωσαν, είπε ο υπουργός σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο δράστης εξουδετερώθηκε από τις γαλλικές αρχές στη συνοικία La Meinau του Στρασβούργου. Σύμφωνα με αυτόπτεςμάρτυρες, ακούστηκαν 3 με 4 πυροβολισμοί, ενώ στην περιοχή πετούσε ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Ο 29χρονος Σερίφ Σεκάτ, εξακολουθούσε να παραμένει στο Στρασβούργο και μάλιστα κρυβόταν σε αποθήκη της συνοικίας La Meinau, η οποία γειτνιάζει με την περιοχή όπου διέμενε.

Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαροκινής καταγωγής Γάλλος, είχε μαζί του ένα αυτόματο όπλο και ένα μαχαίρι, πιθανότατα τα όπλα με τα οποία σκόρπισε τον θάνατο την Τρίτη στην Χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη μετείχαν πάνω από 700 γάλλοι αστυνομικοί. 

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου ανήλθε σε τρεις και των τραυματιών σε 13, ανάμεσά τους οι πέντε σοβαρά, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.