ΚοινωνίαΑρχείο

Σε ποιες περιοχές της Αργολίδας ξεκινά υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας από Δευτέρα

Ξεκινούν την Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου, οι δηλώσεις ιδιοκτησίας, σε ακόμα επτά περιφερειακές ενότητες της χώρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας Ελληνικό Κτηματολόγιο. Οι έχοντες ακίνητη περιουσία στις νέες περιοχές, καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας ktimatologio.gr.

Η προθεσμία της υποβολής δηλώσεων θα κλείσει στις 18 Μαρτίου του 2019 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 18 Ιουνίου του 2019 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική. Προειδοποιούνται οι ιδιοκτήτες των ακινήτων ότι αν δεν τα δηλώσουν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, αυτά θα καταγραφούν στις αρχικές εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Οι Περιφερειακές ενότητες είναι οι εξής: Λασιθίου στην Περιφέρεια Κρήτης, Πιερίας στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Κορινθίας, Αργολίδας και Αρκαδίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας:

Δηλώσεις συλλέγονται στους καλλικρατικούς δήμους:

Α) ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Β) ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ

Γ) Από τον Δήμο ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΛΕΑΣ, ΑΝΔΡΙΤΣΗΣ, ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΥ, ΒΡΟΥΣΤΙΟΥ, ΓΥΜΝΟΥ, ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ, ΚΑΡΥΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ, ΛΙΜΝΩΝ, ΛΥΡΚΕΙΑΣ, ΜΑΛΑΝΤΡΕΝΙΟΥ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ, ΜΠΟΡΣΑ, ΜΥΚΗΝΩΝ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΡΟΣΥΜΝΗΣ, ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ, ΣΤΕΡΝΑΣ, ΣΧΙΝΟΧΩΡΙΟΥ, ΦΙΧΤΙΟΥ, ΦΡΕΓΚΑΙΝΗΣ και ΦΡΟΥΣΙΟΥΝΑΣ

Δ) Από τον Δήμο ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΡΑΧΝΑΙΟΥ, ΙΡΙΩΝ και ΚΑΡΝΕΖΑΙΙΚΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ: Ναύπλιο: ‘Αργους 109, ΤΚ 21100

Τηλέφωνα: 27520 29409

Ωράριο λειτουργίας: Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:00 με 16:00 και Τετάρτη 8:00 με 20:00.