ΕυρώπηΑρχείο

Η μιζέρια της Ελλάδας στο εξωτερικό

Βιτρίνες με ξεθωριασμένες αφίσες στα γραφεία τουρισμού της Ελλάδας σε μια από τις λαμπρότερες πόλεις της Ευρώπης. Η εικόνα συμπληρώνεται με τις κλειδαμπαρωμένες πόρτες σε μια μέρα που η Βιέννη σφύζει από ζωή, μια μέρα που τόσο οι Αυστριακοί, όσο και οι επισκέπτες τους θα μπορούσαν να πάρουν τις πληροφορίες που υποτίθεται ότι μπορεί να προσφέρει ένα γραφείο τουρισμού μιας τουριστικής χώρας όπως η Ελλάδα.

Η μιζέρια στο μεγαλείο της. Και η νοοτροπία του ελληνικού δημοσίου να εξάγεται και να ακολουθεί την αδράνεια και την αδιαφορία που επικρατεί και εντός των συνόρων.

Κλειστό το γραφείο του ΕΟΤ στη Βιέννη

Ο Έλληνας τουρίστας που βρέθηκε εκεί, δικαιολογημένα βγήκε από τα ρούχα του. Ο κος Κώστας Καψάλης απέστειλε επιστολή, καταγράφοντας ως πολίτης που πληρώνει την ύπαρξη του δημοσίου, τις παρατηρήσεις του. Αλλά η επιστολή του, που εστάλη από τις 28 Οκτωβρίου, μάλλον κατέληξε στον κάδο αχρήστων, όπως συμπεραίνουμε από το γεγονός ότι δεν έλαβε ποτέ μέχρι σήμερα, ούτε καν μια τυπική απάντηση.

Την επιστολή αυτή δημοσιεύουμε σήμερα, αναμένοντας (;) την ευαισθητοποίηση του αρμόδιου υπουργείου, αν υπάρξει βέβαια τέτοια.

Κλειστό το γραφείο του ΕΟΤ στη Βιέννη

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς ΕΟΤ/Δημοσιες ΣΧεσεις/Γραφεία Εξωτερικού

Θεμα: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΤ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ

«26 Οκτωβρίου Εθνική Ημέρα της Αυστρίας

Το γεμάτο, μεγάλα Μουσεία, επιβλητικά κτίρια, ανάκτορα, υπέροχα πάρκα και ελκυστικά καφέ κέντρο της Βιεννης ντύνεται γιορτινά και μεταμορφώνεται σε έναν τεράστιο εκθεσιακό χώρο.

Στρατός, πυροσβεστική αστυνομία, όλες οι υπηρεσίες, ενώσεις, οργανωσεις εθελοντες αλλά και ιδιωτικες επιχειρήσεις που διαφήμιζαν τα προϊόντα τους σε περίπτερα έξω, ολοι μαζί στην μεγάλη γιορτή. Όλο το ιστορικό κέντρο γεμάτο με κόσμο, ντόπιοι και τουριστες, μαζί πλημμύρισαν τα πάρκα, τα μουσεία, τα περίπτερα, τα καφέ και γιόρταζαν την ημέρα της ανεξαρτησίας της Αυστριας μετά τον 2o παγκόσμιο πόλεμο με συνθήματα ενότητας, ειρήνης και επιθυμίας για μια χαρούμενη ζωή.

Όλα τα καταστήματα στολισμένα γιορτινά και λαμπερά, μία σπάνια ευκαιρία για προβολή στην λαοπλημμύρα μπροστά στην βιτρίνα τους.

Όλα εκτός από τις βιτρίνες των κεντρικών γραφείων του ΕΟΤ…

Κλειστό το γραφείο του ΕΟΤ στη Βιέννη

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ που με πνίγουν και σας ζητώ να μου απαντήσετε για να έχω την θέση σας πριν τα περάσω στην ηλεκτρονική κοινωνική δικτύωση με αντίστοιχες φωτογραφίες (που δεν βρηκα τροπο να σας στειλω από εδω):

Ο σκοπός του ΕΟΤ δεν είναι η προβολή της χώρας μας και η προσέλκυση επισκεπτών;(ρητορικό ερώτημα)

Γι αυτόν τον σκοπό δεν νοικιάστηκαν τα ακριβά αυτά γραφεία στο κέντρο της Βιέννης;

Ειναι κατάλληλα στελεχωμένα τα γραφεία αυτά για την επίτευξη των στόχων τους.

Γιατί τα κατάλληλα επιλεγμένα στελέχη των γραφείων αυτών δεν ήταν εκεί;

Δεν θεώρησαν την ημέρα αυτή μια μοναδική ευκαιρία ιδανική για την επίτευξη των στόχων της εργασίας τους;

Είχαν αργία;

  • Δεν μπορούσαν να πάρουν την αργία τους μια άλλη μέρα και με κάποιο πρότζεκτ να νοικιάσουν ένα Περίπτερο για να προβάλουν την φιλια και την φιλοξενία της χώρας μας και την χαρά της ζωης μέσα απο τις ξεγνοιαστες διακοπες στην Ελλάδα ;
  • Και αν ήταν δύσκολο αυτό γιατί δεν εκμεταλλεύτηκαν τα γραφεία τους που ήταν ακριβώς εκεί ώστε να είναι παρόντες με κάποια προωθητική ενέργεια και να ενημέρωναν τον κόσμο για την Ελλάδα;
  • Και αν ήταν δύσκολο αυτό, μιας που είναι δελεαστική η Παρασκευή, σαν αργία τριημέρου, γιατί δεν στόλισαν κατάλληλα τις βιτρίνες τους ώστε να πληροφορούν τον κόσμο σύμφωνα με τον σκοπό της επαγγελματικής τους ύπαρξης;

Και αν και αυτό ήταν δύσκολο γιατί δεν κάρφωσαν ένα φλασάκι πάνω στην μεγάλη επίπεδη αλλά κλειστή οθόνη της βιτρίνας, που να δείχνει ασταμάτητα τις ομορφιές της χώρας μας;

Ψάχνω να βρω τις απαντήσεις, γιατί δεν μπορεί σε μια χώρα που ψάχνει πως θα ορθοποδήσει να υπάρχει μια τέτοια φαινομενική(;) αδιαφορία. Δεν μπορεί θα υπάρχει καποια δικαιολογία!

Κλειστό το γραφείο του ΕΟΤ στη Βιέννη

Γιατί αν δεν υπάρχει τότε τα ερωτήματα γίνονται πιο πιεστικά:

  • Με τι κριτήρια γίνεται η στελέχωση των γραφείων αυτών στην, αποδεδειγμένα κορυφαία ως προς την ποιότητα ζωής, πόλη αυτή της Ευρώπης;
  • Ποιος και με ποιον τρόπο αξιολογεί και μετρά την αποδοτικότητα αυτών των ανθρώπων; Ποιος ελέγχει τον αξιολογητή;
  • Πόσο πληρώνουμε για τον μισθό όλων αυτών;
  • Πόσο πληρώνουμε ως ενοίκιο για τα γραφεία αυτά με τις δυο μεγάλες βιτρινες στο φιλέτο του κέντρου της Βιεννης, διπλα στην Steinway and sons;
  • Ελέγχεται αν υπάρχει κέρδος ή τουλάχιστον απόσβεση των χρημάτων αυτών;
  • Υπάρχει η θέληση για παραγωγική επιτέλους εργασία; Γιατι η με αρ.πρ. ΕΟΤ 686/18.01.2017 Στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού 2017-2018 ορίζει σε κάποια παράγραφό της: «ο ΕΟΤ ενισχύει με κάθε τρόπο εκδηλώσεις που συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας σε επιλεγμένες περιοχές της χώρας. Επιπλέον, σκοπός της παρούσας στρατηγικής είναι η υλοποίηση καινοτόμων δράσεων μεγάλης επικοινωνιακής διάχυσης από τα Γραφεία ΕΟΤ Εξωτερικού «σε εμβληματικά σημεία» των περιοχών της αρμοδιότητας τους, ώστε δυνητικά να καθιερωθούν ως θεσμός και να αποφέρουν τα μέγιστα επικοινωνιακά οφέλη στη χώρα» Πώς υλοποιείται αυτό;

Και δεν είναι ότι απλά δεν έγινε εκμετάλλευση της θαυμάσιας ευκαιρίας αυτής της ημέρας, είναι κυρίως η εικόνα αυτή μιας μόνιμης μιζέριας που αναδύεται απο τις βιτρινες και τα γραφεία αυτά του ΕΟΤ, στο κέντρο μιας απο τις λαμπρότερες πόλεις της Ευρωπης.

Μια εικόνα εγκατάλειψης που όχι μόνο δεν προβάλει την χώρα μας αλλά αντίθετα την δυσφημεί. Με μόνο κινητρο την αγάπη για την πατριδα και την αντιδρασή μου στην γενικότερη αδιαφορία για τα κοινά, περιμένω τις απαντήσεις σας. Με πολύ σεβασμό στο έργο των ευσυνείδητων και φιλότιμων υπαλλήλων του δημοσίου που βρίσκονται παντού».