ΡεπορτάζΑρχείο

Δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουν στο Ναύπλιο για το κτηματολόγιο

Από την 3η Ιανουαρίου θα λειτουργήσει το Γραφείο Κτηματολογίου Ερμιονίδας στο δημαρχείο, σύμφωνα με ενημέρωση του δημάρχου Δημήτρη Σφυρή.

Με τις δηλώσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει, οι ιδιοκτήτες ακινήτων της Ερμιονίδας ήταν υποχρεωμένοι να ταξιδέψουν μέχρι το Ναύπλιο για να διεκπεραιώσουν τις διαδικασίες που απαιτούνται. 

Με παρέμβαση του δημάρχου όμως το θέμα διευθετήθηκε και έτσι όποιος απαιτείται να δηλώσει την περιουσία του, θα πρέπει να μεταβεί μέχρι το δημαρχείο. Άμεσα θα ανακοινωθεί και το ωράριο λειτουργίας του τοπικού γραφείου.

Κτηματολόγιο Αργολίδα

Εκτός από το Γραφείο Κτηματολογίου θα υπάρξουν και συγκεντρώσεις ενημέρωσης των ιδιοκτητών σε όλους τους οικισμούς της Ερμιονίδας. Να επισημάνουμε πως όποιος δεν δηλώσει το ακίνητό του εντός της προθεσμίας που έχει τεθεί (18 Μαρτίου 2019), χάνει την περιουσία του η οποία περνά στα χέρια του κράτους.

Όπως σημειώνει ο Δημήτρης Σφυρής: «Σε συνάντησή μου με τους υπεύθυνους του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ εξέθεσα τις δυσκολίες- δυσλειτουργίες που προκύπτουν υποχρεώνοντας τους Ερμιονιδείς και ιδιοκτήτες να μεταβούν στο Ναύπλιο. Παραχωρήθηκε χώρος στο Δημαρχείο, ώστε να λειτουργήσει Γραφείο Εξυπηρέτησης και Ενημέρωσης στο Δημαρχείο Ερμιονίδας».

Σε ότι αφορά τους ιδιοκτήτες ακίνητων που ζουν στην πρωτεύουσα, αυτοί μπορούν με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά να δηλώσουν τα ακίνητά τους, που βρίσκονται στην Ερμιονίδα, στα αντίστοιχα γραφεία του Κτηματολογίου που λειτουργούν στην Αθήνα.

Κτηματολόγιο Αργολίδα