ΠολιτικήΑρχείο

Ανατροπή με Κρανιά στο δήμο Ναυπλιέων

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της τελικής απόφασης αν θα είναι τελικά υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Ναυπλιέων βρίσκεται ο πρώην βουλευτής Αργολίδας και νυν μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κρανιάς, κάτι που αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του νέου έτους και ίσως νωρίτερα.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα άλλωστε για αυτόν, μιας και ουσιαστικά έχουμε μπει στην προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών.

Ο Δημήτρης Κρανιάς παράλληλα με τις εφημερίες του στο Νοσοκομείο Ελπίς της Αθήνας, ως οδοντίατρος, βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με το Ναύπλιο και ανεβοκατεβαίνει για να κλείσει όσες εκκρεμότητες υπάρχουν σχετικά με τους στόχους του, πριν λάβει την τελική απόφαση. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ζυμώσεις, που του δείχνουν το δρόμο προς την υποψηφιότητα. Ήδη πολλά στελέχη και παράγοντες που ανακατεύονται με τα δημοτικά του Ναυπλίου έχουν ζητήσει να συναντηθούν μαζί του και οι περισσότερες επαφές ολοκληρώθηκαν τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Με δεδομένη μάλιστα την απόφαση Γραμματικόπουλου να μην θέσει υποψηφιότητα σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, την μέχρι στιγμής δυστοκία Αναγνωσταρά να ανατρέψει τα σημερινά δεδομένα, αλλά και τον μέχρι τώρα κατακερματισμό της Νέας Δημοκρατίας σε διάφορους συνδυασμούς, μη εξαιρετέου και του συνδυασμού του νυν δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, πολλοί θεωρούν ότι η υποψηφιότητα Κρανιά, πιθανόν να λειτουργήσει συσπειρωτικά προς τους ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ναύπλιο.

Ωστόσο, ο Δ. Κρανιάς –αν και παιδί της Νέας Δημοκρατίας– όλα αυτά τα χρόνια έχει κρατήσει χαμηλούς κομματικά τόνους, κάτι που μπορεί με τους κατάλληλους χειρισμούς να του επιτρέψει να αντλήσει ψηφοφόρους και από άλλες πολιτικές δυνάμεις. Ουσιαστικά άφθαρτος πολιτικά, μπορεί να παίξει σε πολλά ταμπλό, αλλά εξαρτάται από τον ίδιο πώς θα κινηθεί προεκλογικά και τί διλήμματα θα θέσει.

Βασικός του αντίπαλος θα είναι άλλωστε ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, ο οποίος από την πλευρά του αναμένεται να παρουσιάσει το μέχρι στιγμής έργο του, οπότε ο Δημήτρης Κρανιάς από τη δική του πλευρά του εκτός από το όποιο δημοτικό του πρόγραμμα αναμένεται να εμφανιστεί ως νέος, άφθαρτος υποψήφιος, με όρεξη για δουλειά και να υποσχεθεί αλλαγή της σελίδας στο δήμο.

Η υποψηφιότητα Κρανιά «ψήνεται» εδώ και μήνες, ωστόσο ο ίδιος είχε διαμηνύσει σε φίλους του, ότι μόνο υπό προϋποθέσεις θα λάβει την τελική απόφαση, κάτι που οριοθετείτο μέχρι το τέλος του έτους.

Αναμένεται επομένως να δούμε αν θα έχουμε μια θερμή προεκλογική περίοδο, εφόσον ο Δ. Κρανιάς εκθέσει τον εαυτό του ως υποψήφιο δήμαρχο Ναυπλιέων.