ΡεπορτάζΑρχείο

Το Top 10 του anagnostis για το 2018

Σε λίγες ώρες το 2018 μας εγκαταλείπει. Άλλη μία χρονιά που σημαδεύεται από μεγάλα γεγονότα και δυνατά συναισθήματα. Η συμφωνία των Πρεσπών, η «έξοδος» από τα μνημόνια, οι δολοφονικές πυρκαγιές στο Μάτι, η συμφωνία Τσίπρα με Ιερώνυμο για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας και αυτή της Ελένης τοπαλούδη στη Ρόδο, απασχόλησαν την επικαιρότητα και έδωσαν αφορμή για συζητήσεις.

Αρκετές σημαντικές ειδήσεις στην Αργολίδα, όπως το χτύπημα του κυκλώνα «Ζορμπά», η δολοφονία της 10χρονης στο Άργος από τον ετεροθαλή αδελφό της, η εξαφάνιση του Θάνου Ακρίβου στα μέσα Απριλίου, η απαρχή των εργασιών για το κλειστό κολυμβητήριο του Άργους, και άλλα.

Το αναγνωστικό κοινό απασχόλησαν επίσης κοινωνικά, οικονομικά και ψυχαγωγικά θέματα, καθώς και άλλα πιο …πικάντικα!

Το Top 10 του anagnostis για το 2018

Τα 10 θέματα που κέντρισαν περισσότερο το ενδιαφέρον των επισκεπτών του anagnostis.org για το 2018, έχουν ως εξής:

10.) Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέλει να βάλει τρένα στην γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο 

Το θέμα έχει παγώσει τον τελευταίο καιρό, με την μελέτη που είχε υποσχεθεί ο Δήμος Ναυπλιέων με τον ΟΣΕ να βρίσκεται στα αζήτητα. Παρόλα αυτά η είδηση ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δήλωσε θετική να βάλει τρένα στη γραμμή Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο, εφόσον αυτή καταστεί πρώτα λειτουργική, δεν άφησε ασυγκίνητο το αναγνωστικό κοινό. 

9.) Επίδαυρος: Στερνό αντίο στην Χρύσα Σπηλιώτη

Ο θάνατος της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη στη φωτιά στο Μάτι συγκλόνισε τον καλλιτεχνικό κόσμο και έκανε τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο να αφιερώσει τις Θεσμοφοριάζουσες στην ηθοποιό και σε όσους ακόμα έχασαν τη ζωή τους στην φονική πυρκαγιά. Το βίντεο που δημοσιεύσαμε κατ’ αποκλειστικότητα είχε πανελλήνια απήχηση, ξεπερνώντας τα 35.000 views. Μεγάλη απήχηση είχε και το σχετικό άρθρο. 

8.) Ελεύθερος εκτελεστής σκύλων στο Δρέπανο Ναυπλίου 

Την χαρά της βόλτας διαδέχθηκαν αβάσταχτοι πόνοι, έλλειψη συνείδησης και τύφλωση. Ούτε η ευθανασία αρκούσε να το απαλλάξει από τους φρικτούς πόνους, που προκάλεσαν τα σκάγια του δράστη στο κορμάκι και στο πρόσωπο του άτυχου τετράποδου, το οποίο ανήκε σε Γερμανίδα κάτοικο του χωριού.

7.) Οικογενειακή τραγωδία στο Άργος: Νεαρός άνδρας σκότωσε την ετεροθαλή αδελφή του και αυτοκτόνησε!

Το θέμα απασχόλησε έντονα την επικαιρότητα στα τέλη του Σεπτέμβρη, συγκλονίζοντας το Πανελλήνιο. Νεαρός άνδρας άνοιξε πυρ με καραμπίνα και σκότωσε την ανήλικη ετεροθαλή αδερφή του, πυροβολώντας την στο κεφάλι. Στη συνέχεια ο 26χρονος αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.

6.) Ποιός θα βγει δήμαρχος στο Ναύπλιο

Τα δημοτικά του Ναυπλίου φαίνεται πως απασχολούν τους αναγνώστες περισσότερο απ’ ότι θα φανταζόταν κανείς! Από την άλλη στον γειτονικό δήμο ο Καμπόσος φαίνεται να έχει δέσει τον γαϊδαρό του… 

5.) Πως διασκέδαζαν το 1995 στο Ναύπλιο

Η Disco Idol του Ναυπλίου όπως την παρουσιάζει μέσα από τα πλάνα του ο Βασίλης Κορολής. Ανάλογη ανταπόκριση είχε και το παρεμφερές θέμα μας με τίτλο: Η Disco που ξυπνά αναμνήσεις των 80’s και 90’s σε Ναύπλιο και Τολό.

4.) Open Mall στο Ναύπλιο

Παρά την κρίση το μικρόβιο του καταναλωτισμού δεν το έχουμε αποβάλλει. Η ενδεχόμενη λειτουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου στο Ναύπλιο φαίνεται πως ενδιαφέρει αρκετό κόσμο. Για να δούμε αν θα το αγκαλιάσει και στην πράξη…

3.) Μέχρι και 3000 ευρώ το πρόστιμο στις ταβέρνες του Ναυπλίου, του Τολού και του Δρεπάνου

Η εναπόθεση του οβολού στις ταβέρνες δεν είναι στα επίπεδα προ κρίσης, αλλά οι ποιοτικές παροχές σε λογικές τιμές, κάνουν την διαφορά. Αρκετοί χώροι εστιάσης στην Αργολίδα δεν τηρούσαν τους κανόνες υγιεινής και έδιναν στους πελάτες λάδι αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας. Κάποιοι από αυτούς χρειάστηκαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

2.) Αποκλεισμένο από παντού το Άργος – Εκκενώθηκαν σπίτια!

Το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπά» από την Αργολίδα θα μπορούσε να είναι και στο Νο1 αν το δούμε αθροιστικά μέσα από όλα τα δημοσιεύματα. Οι καταστροφές ήταν μεγάλες, τουλάχιστον μείναμε μόνο στις υλικές ζημιές και δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα.

1.) Αχαλίνωτο σεξ μπροστά από την Περιφέρεια Αργολίδας!

Έβγαζαν τα μάτια τους σε κοινή θέα, με φόντο το Μπούρτζι. Πάνω από 35.000 επισκέπτες έσπευσαν (και σπεύδουν ακόμα) να ενημερωθούν σχετικά…