ΠολιτισμόςΑρχείο

Το Μπούρτζι της Μεθώνης στην κορυφή του κόσμου!

Το Κάστρο της Μεθώνης είναι μια πανέμορφη καστροπολιτεία που με την τρομερή της όψη στοίχειωνε τους επίδοξους πορθητές της από τους σκοτεινούς καιρούς του Μεσαίωνα. Πολιορκίες, μάχες, κατακτητές, οι πολεμίστρες της έχουν αμέτρητες ιστορίες να «διηγηθούν»…

Χαρακτηριστικό αρχιτεκτόνημα της Μεθώνης είναι το Μπούρτζι, μικρό επιθαλάσσιο οχυρό, κτισμένο σε μικρή νησίδα στα νότια του κάστρου. Αποτελείται από έναν οκτάπλευρο πύργο, ο οποίος περιβάλλεται από χαμηλό οκτάπλευρο τείχος.

Τα οχυρωματικά έργα της Μεσσηνιακής κωμόπολης που χρονολογούνται από 1209, στέκουν αγέρωχα στο πέρασμα των αιώνων και η ομάδα του “Dronegr” αποτύπωσε σ’ ένα εκπληκτικό βίντεο το μεγαλειώδες μνημείο.

Το βίντεο αυτό έλαβε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό όπου και κέρδισε το πρώτο βραβείο!

Πρόκειται για μια ξεχωριστή δουλειά, η οποία ταξιδεύει το θεατή σε εκείνα τα επικά χρόνια. Το χρώμα και το ύφος της εικόνας, καθώς και ο τρόπος λήψης, είναι πραγματικά απερίγραπτα. Κύματα μανιασμένα να το χτυπούν, άνεμοι να σφυρίζουν περνώντας από τις πολεμίστρες του και πίσω από αυτές, οι υπερασπιστές του. Παιχνίδια με τη φαντασία; Ίσως. Το αποτέλεσμα, πάντως, είναι συναρπαστικό.

Το βίντεο από την ομάδα της Dronegr, τους Δρακοπούλου Θεοδώρα και Στασινάκη Σαράντο, είναι τραβηγμένο σε Dual operate mode (χειρισμός Drone από δύο χειριστές, δηλαδή ένα χειριστή κάμερας και ένα χειριστή πτήσης). O συγκεκριμένος τύπος χειρισμού, σύμφωνα με τους γνώστες, είναι ό,τι πιο δύσκολο υπάρχει, μιας και απαιτεί πλήρη συντονισμό και εναρμονισμένες κινήσεις και από τους δύο, σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες όπως δυνατός άνεμος, ριψοκίνδυνη χαμηλή πτήση.

Οι δημιουργοί του βίντεο έγραψαν στα social media: «BEST AERIAL VIDEO 2018!!! Ο στόχος επετεύχθη!! 11.500 άτομα από όλο τον κόσμο είδαν την ομορφιά του τόπου μας! Ενα μνημείο που στέκει αγέρωχο στο πέρασμα του χρόνου… Κάποτε, ένας μεγάλος στο χώρο του κινηματογράφου, μου είχε δώσει μια συμβουλή…. Αυτό που θα κινηματογραφείς, να έχει κάτι να σου πει…Αυτό ήταν τελικά το κλειδί της απήχησης και της επιτυχίας που είχε το συγκεκριμένο εγχείρημα. Κάθε κύμα που το χτυπά, κάθε πέτρα του, κάθε πολεμίστρα του, έχει να σου πει και μια ιστορία. Η δική μας δουλειά ήταν ευκολή. Απλά καθίσαμε προσεκτικά και το ακούσαμε να μας τη διηγείται».