ΡεπορτάζΑρχείο

Μηνύσεις για τις φόλες στο Ναύπλιο – Έκκληση σε όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει

Αποτροπιασμός στο Ναύπλιο όπου για ακόμα μια φορά επιχειρείται από αγνώστους να εξοντωθούν αδέσποτα τοποθετώντας φόλες σε διάφορα σημεία της πόλης. Από το ξημέρωμα της Κυριακής έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον δύο νεκρά σκυλιά, ένα αδέσποτο και ένα δεσποζόμενο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι και άλλα σκυλιά που χαροπαλεύουν.

Όπως σημειώνει ο Στέλιος Κυριακού φόλες έχουν βρεθεί στην περιοχή του κολυμβητηρίου, στον Άγιο Αναστάσιο, την Αγίου Αδριανού, τη Μεσολογγίου, την Αρβανιτιά, την Αιγίου και αλλού.

Για το θέμα αύριο αναμένεται να καταθέσει μήνυση ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, που έσπευσε αμέσως να καταδικάσει το θέμα, ζητώντας παράλληλα από όποιον έχει πληροφορίες που μπορεί να βοηθήσουν να τις καταθέσει στον Δήμο.

Ο Στέλιος Κυριακού με τη σειρά του δηλώνει πως έχει στοιχεία στη διάθεσή του και θα τα καταθέσει αρμοδίως για να βρεθούν οι φονιάδες.

Όπως σημειώνει ο Δ. Κωστούρος: 

«Διάβασα λίγο πριν ένα ¨εμπνευσμένο¨ άρθρο το οποίο χαρακτήριζε αδιάφορο το Δήμο Ναυπλιέων στο σοβαρότατο θέμα των αδέσποτων ή για να το θέσουμε όπως πρέπει στο θέμα των ζώων συντροφιάς. 

Πριν χαρακτηρίσει κάποιος κάποιον (φυσικό πρόσωπο ή φορέα δεν έχει και μεγάλη διαφορά) δεν θα έπρεπε να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με το θέμα;

Λογικά ναι αν θα ήθελε η κριτική του να έχει στοιχεία αλήθειας. 

Αν απλά θέλει να χαρακτηρίσει γιατί έτσι εξυπηρετούνται άλλοι σκοποί και στόχοι ακόμη και η προσωπική του εκτόνωση τότε γράφει ότι λάχει ….. που έλεγε και κάποιος Ναυπλιεύς. 

Αναρωτιέμαι αν έκανα λάθος που δεν έβγαλα δελτίο τύπου για κάθε στείρωση, αποπαρασίτωση, νοσηλεία ,θεραπεία, εμβολιασμό , σήμανση και καταχώρηση αδέσποτου στη βάση δεδομένων που το αρμόδιο γραφείο του Δήμου έχει. 

Τα στοιχεία και οι αριθμοί σχετικά με τα παραπάνω με εντυπωσιακούς αριθμούς και ακριβή αρχεία είναι στη διάθεση οποιουδήποτε θέλει να ξέρει.

Και μιλάμε για ένα θέμα το οποίο αφορά πολλούς φορείς και υπηρεσίες εκτός Δήμου και πάνω από όλα την παιδεία μας σε σχέση με τα ζώα συντροφιάς. 

Μπορεί και να πρέπει να βγάζουμε δελτίο τύπου για κάθε λεπτομέρεια και κάθε δράση ,έργο, εκδήλωση για να μη μένει πεδίο να αναπτυχθούν …… «εμπνευσμένοι» χαρακτηρισμοί…….

Όχι απλά δεν είναι αδιάφορος ο Δήμος αλλά αγωνίζεται προσπαθώντας να γεμίσει ένα πιθάρι Δαναΐδων που κάθε Σαββατοκύριακο φροντίζουν οι επισκέπτες μας και αυτοί που δεν στειρώνουν τα θηλυκά να το «τρυπάνε» και άλλο.

# Οι φόλες όχι απλώς είναι ενέργεια καταδικαστέα και δολοφονική αλλά καλώ και όποιον έχει πληροφορίες να τις καταθέσει στην αστυνομία μιας και αύριο θα κατατεθεί μήνυση.

# Αποφεύγω να αναφερθώ σε προσωπικό επίπεδο».