ΚοινωνίαΑρχείο

Πόρτα στον Σκακιστικό Σύλλογο Ναυπλίου

Σήμερα το πρωί στις παλιές εργατικές κατοικίες Ναυπλίου στο κτήριο που στεγάζεται ο Σκακιστικός Σύλλογος Ναυπλίου «Άγιος Νεκτάριος», η πόρτα βρέθηκε κλειδωμένη από τον ιερέα και τους επιτρόπους για τους μικρούς και μεγάλους μαθητές του σκακιού, όπως καταγγέλει ο Σύλλογος.

Όπως σημειώνει ο Σκακιστικός Σύλλογος: «Στο γραφείο του κτηρίου υπάρχουν σημαντικά πράγματα του συλλόγου όπως βιβλία, σκακιέρες, υπολογιστές, σφραγίδες και έγγραφα με προσωπικά δεδομένα και φωτογραφίες παιδιών τα οποία αυτή την στιγμή δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξαιτίας αυτής της παράνομης πράξης. Ο ‘πόλεμος’ που δέχεται ο σύλλογος προκειμένου να εκδιωχθεί από το κτήριο είναι χρόνιος, παράνομος και παράλογος καθώς η προσφορά και η συσπείρωση νέων σε ένα τόσο ευγενές και πνευματικό άθλημα θα έπρεπε να ήταν προτεραιότητα για την εκκλησιαστική επιτροπή της περιοχής».

Και προσθέτει: «Ο ιερέας ισχυρίσθηκε ότι η εντολή αυτή εδόθη από τον ίδιο τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κάτι που δεν έγινε πιστευτό, καθώς το κτήριο δεν ανήκει καν στην Μητρόπολη. Η αναστάτωση ήταν μεγάλη καθώς ο δάσκαλος του σκακιού αναγκάστηκε να μεταφέρει τους μαθητές σε καφετέρια, προκειμένου να μην χαθεί το μάθημα».

«Τέτοιου είδους κινήσεις από την πλευρά του ιερέα και των επιτρόπων των Εργατικών κατοικιών δεν μεταφέρουν την χριστιανική αγάπη, αλλά αντιθέτως απομακρύνουν την νεολαία από τους κόλπους της εκκλησίας», καταλήγει η ανακοίνωση.