ΚοινωνίαΑρχείο

Επεισόδια αμαύρωσαν το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία – Παιδάκια πνίγηκαν από τα χημικά (Vid)

Από επεισόδια αμαυρώθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, με την αστυνομία να κάνει ευρεία χρήση χημικών αδιακρίτως, με συνέπεια ο μεγάλος όγκος των διαδηλωτών που βρισκόταν έξω από τη βουλή, να απομακρυνθεί εσπευσμένα, με κίνδυνο να υπάρξουν τραυματισμοί.

Αρχικά, μία ομάδα 20-30 διαδηλωτών θέλησαν να ανέβουν τη σκάλα, βρίσκοντας αντίσταση από μία διμοιρία των ΜΑΤ, οι οποίοι τους εμπόδισαν να πραγματοποιήσουν τον σκοπό τους. Για αρκετά λεπτά υπήρξαν συγκρούσεις, ενώ οι διαδηλωτές πέταξαν κόκκινες και άσπρες μπογιές στους αστυνομικούς.

Ακολούθησαν νέες συγκρούσεις, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, διαλύοντας τον λαό που είχε κατακλύσει τον Άγνωστο Στρατιώτη, ακριβώς  έξω από τη Βουλή επί της λεωφόρου Αμαλίας.

Χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών έκανε η Αστυνομία και στις 15:40, στα πλαϊνά της Βουλής, στο ύψος των λουλουδάδικων.

10 αστυνομικοί τραυματίες

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, στο Σύνταγμα, τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί.

Στοιχεία για τους πολίτες που τραυματίστηκαν κατά τις συγκρούσεις και που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, δεν υπάρχουν.

Ξεσήκωσε τον κόσμο ο Καμπόσος στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (Vid)

Παιδιά πνίγηκαν από τα χημικά

Η εκτεταμένη και δίχως όρια χρήση χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ προκάλεσαν ασφυξία σε μεγάλη μερίδα των διαδηλωτών, ανάμεσά τους παιδιά και μεγάλης ηλικίας άνθρωποι.

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετάνια» άνοιξαν τις πόρτες προκειμένου να μεταφερθούν εντός του κτηρίου και να ξεφύγουν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Στο σημείο ήταν και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μετέφερε με τα χέρια του δύο παιδιά μέσα στο Μεγάλη Βρετάνια.

Σαμαράς παιδάκι

Ήξεραν για τα επεισόδια

Οργανωμένες ομάδες ακροδεξιών που επιστρατεύτηκαν από το ισχυρό λόμπι Ελληνορώσων επιχειρηματιών, είχαν καταφθάσει σύμφωνα με πληροφορίες από χθες το βράδυ στην Αθήνα με μισθωμένα πούλμαν για να συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες εξέφραζαν φόβους ότι τα τάγματα εφόδου της Ακροδεξιάς θα επιχειρήσουν να στήσουν προβοκάτσιες και επεισόδια, όπως και έγινε.

Ακροδεξιός απόστρατος μάλιστα τους προέτρεπε να βάλουν ως στόχο την ίδια τη Βουλή.