Site icon Αρχείο anagnostis.org

Πανεπιστημιούπολη γίνεται το Ναύπλιο, αλλά με πρόβλημα στέγης

Πανεπιστήμιο στο Ναύπλιο

Δεύτερο Τμήμα στην υπάρχουσα Σχολή Καλών Τεχνών αποκτά το Ναύπλιο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, αποκαλύπτοντας τις λεπτομέρειες της πρότασης για το ίδρυµα που θα προκύψει από τη συνένωση ΑΕΙ και ΤΕΙ. Βέβαια, άμεσα θα αντιμετωπιστεί πρόβλημα με τη στέγαση, αφού ήδη το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών σε μεγάλο του μέρος φιλοξενείται σε κτήρια του δήμου Ναυπλιέων που έχουν παραχωρηθεί και δεν έχει δική του στέγη.

Πανεπιστήµιο και ΤΕΙ συγχωνεύονται και θα προκύψει ένα µεγάλο ίδρυμα, το οποίο θα εδρεύει στην Τρίπολη και θα έχει σχολές σε ακόµη τέσσερις µεγάλες πόλεις (Καλαµάτα, Ναύπλιο, Κόρινθο και Σπάρτη). Ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, είχε συνάντηση µε τους εκπροσώπους των δύο ιδρυµάτων προκειµένου να συζητηθούν οι λεπτοµέρειες της πρότασης, την οποία έχει κάνει σχετική επιτροπή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους και τα δύο ιδρύµατα διατήρησαν θετική στάση ως προς τη συγχώνευση, µε δεδοµένο ότι θα ενώσουν τις δυνάµεις τους ώστε η Πελοπόννησος να αποκτήσει ένα δυνατό πανεπιστήµιο µε σύγχρονα προγράµµατα, τα οποία θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσµα επιστηµών.

Η πρόταση της επιτροπής, που µελέτησε τη συγχώνευση, προβλέπει εκτός των άλλων να ιδρυθεί και Πολυτεχνική Σχολή µε δύο τµήµατα στην Τρίπολη, καθώς και επιπλέον επτά τµήµατα από τα 15 που έχουν σήµερα και τα δύο ιδρύµατα µαζί. Ο τίτλος του νέου Ιδρύµατος θα παραµείνει ίδιος, δηλαδή Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου. Τόσο το πανεπιστήµιο όσο και το ΤΕΙ είναι σχετικά νέα (το ΤΕΙ ιδρύθηκε το 2013) και τώρα µε την ένωσή τους θα δηµιουργήσουν ένα µεγάλο ίδρυµα στην περιοχή, το οποίο θα διαθέτει σχεδόν 20.000 φοιτητές. Στόχος της ίδρυσης και λειτουργίας του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου είναι η δηµιουργική συµβολή στην ανάπτυξη της Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης στην ελληνική περιφέρεια, το οποίο θα έχει ευρωπαϊκή και διεθνή εµβέλεια.

Σύμφωνα µε το σχέδιο το νέο ίδρυµα θα έχει εννέα σχολές και 22 τµήµατα. Πιο συγκεκριµένα:

Exit mobile version