ΚοινωνίαΑρχείο

Ζητείται αντιπλημμυρική προστασία

Η Λαϊκή Συσπείρωση Άργους Μυκηνών με ανακοινωσή της τοποθετείται στο θέμα των πλημμυρικών φαινομένων που πλήττουν τακτικά το Άργος: 

«Για ακόμη μια φορά  ήρθε ξανά στην επιφάνεια το σοβαρό θέμα της παντελούς έλλειψης αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο Άργους-Μυκηνών. Από τη σημερινή βροχή για άλλη μια φορά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και οι καλλιέργειες πλημμύρησαν, ιδιαίτερα στην περιοχή της Νέας Κίου.

Το όποιο “ενδιαφέρον” της δημοτικής αρχής για τα ακαθάριστα ρέματα του Δήμου είναι «όψιμο» και είναι προφάσεις για την προεκλογική ενίσχυση του δίπολου στη διεκδίκηση της  Δημαρχίας.

Οι ευθύνες του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χειβιδόπουλου, του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη και συνολικότερα του κράτους είναι πράγματι τεράστιες, όμως τα ρέματα ήταν ακαθάριστα και όταν ήταν υπεύθυνος ο δήμος Άργους-Μυκηνών.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις  για να καθαριστεί  το τμήμα της Πάνιτσας που απειλεί σε κάθε βροχόπτωση να πνίξει τη Νέα Κίο και όχι μόνο και συνολικότερα παρεμβάσεις για μέτρα αντιπλημμυρικής  προστασίας,  αλλά η δημοτική αρχή δεν έχει προβλέψει ούτε ένα ευρώ στου πρόσφατους προϋπολογισμούς  των δήμων για τέτοια έργα!

Ξέρετε να ξοδεύετε εκατομμύρια ευρώ για έργα βιτρίνας, λιμνούλες, συντριβανάκια και γέφυρες ακατάλληλες για καρότσια και ΑΜΕΑ, αλλά για αντιπλημμυρικά έργα ούτε λόγος!

Επειδή η Δημοτική Κοινότητα της Ν. Κίου έχει κακές αναμνήσεις από καταστροφικές πλημμύρες, επειδή το ρέμα της Πάνιτσας το έχετε κάνει μπαλάκι μετακυλώντας συνεχώς τις ευθύνες σας, απαιτούμε από το Δήμο, την Περιφέρεια και το κράτος να  καθαριστεί άμεσα, από τις Εσπερίδες  και κάτω, έως τη θάλασσα, για να προλάβουμε τα χειρότερα.

Αντίστοιχα στο Κιβέρι πότε θα αντικατασταθεί η πεζογέφυρα που από χρόνια την πήρε το ρέμα και οι οικογένειες που ζουν πέρα από το ποτάμι φτιάχνουν αυτοσχέδιες πατέντες για να πάνε στο σπίτι τους ή να φύγουν για τη δουλειά και το σχολείο, με κίνδυνο κάθε φορά να αποκλειστούν χωρίς πρόσβαση από πουθενά. Το ίδιο επισημαίνουμε και για όλα τα ρέματα, μικρότερα και μεγαλύτερα.

Η έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ο μη καθαρισμός των φρεατίων και των μπαζών, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τις επόμενες καταστροφές της λαϊκής περιουσίας από έντονα καιρικά φαινόμενα, που πλέον όταν επαναλαμβάνονται δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να τα ονοματίζουμε ως «ακραία». Είναι άμεση προτεραιότητα η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων. Δεν είναι θέμα «ακραίου φυσικού φαινομένου» η καταστροφή από τις πλημμύρες.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Δήμου Άργους-Μυκηνών  δεν θα παύσει να προτείνει έργα και δράσεις για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους, για τη δική τους ολόπλευρη ανάπτυξη.

Γυρίζουμε την πλάτη σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που ζούμε».