ΚοινωνίαΑρχείο

Βράζουν στο Γυμνάσιο Κρανιδίου

Σε έγγραφη διαμαρτυρία προχώρησε ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου Κρανιδίου για τις συνεχιζόμενες ελλείψεις καθηγητών στο σχολείο. Αυτή είναι η τέταρτη επιστολή που πάει στο γραφείο του υπουργού και μάλλον θα καταλλήξει και αυτή στο καλάθι των αχρήστων, όπως και οι υπόλοιπες.

Και μιας και προκοπή δεν είδαν, μαθητές και γονείς προαναγγέλουν δυναμικές κινητοποιήσεις αν δεν τους φέρουν χημικό, φιλόλογο και γεωγράφο.

Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε χθες Αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Κώστα Γαβρόγλου, σημειώνοντας τα εξής.

Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

«Με την παρούσα Αναφορά, σας κοινοποιώ έγγραφη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου Κρανιδίου με θέμα τις συνεχιζόμενες ελλείψεις καθηγητών στο σχολείο. Στο κείμενο μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

‘Κύριε Υπουργέ,
Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για την συνεχιζόμενη ύπαρξη σημαντικών ελλείψεων εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Κρανιδίου. Είναι φαίνεται δύσκολο να φθάσει η φωνή μας στο γραφείο σας γιατί είναι η τέταρτη επιστολή που στέλνουμε και απάντηση και λύση δεν είδαμε.

Τελείωσε το πρώτο τετράμηνο του σχολικού έτους και οι ελλείψεις συνεχίζονται, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην εκπαίδευση των μαθητών με κορυφαίο την έλλειψη εκπαιδευτικών σε μαθήματα όπως η χημεία ,γεωγραφία και φιλολογικά. […]

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε το γιατί, ενώ σας έχουν δηλωθεί έγκαιρα όλα τα κενά και οι ανάγκες των σχολικών μονάδων, δεν προχωρήσατε στην πλήρη κάλυψή τους από την αρχή του σχολικού έτους, με συνέπεια και κατόπιν του δικαιώματος που έχουν οι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν προτίμηση, μένουν κενά.

Και φυσικά εσείς το γνωρίζετε εκ προοιμίου ότι θα υπάρξουν κενά όταν δεν διορίζετε τόσους εκπαιδευτικούς όσες και οι ανάγκες.

Κύριε Υπουργέ, ζητούμε να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις άμεσα! Δεν μας ενδιαφέρουν πλέον οι φθηνές δικαιολογίες για έλλειψη πιστώσεων και κονδυλίων. […]

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο! Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και των παιδιών επίσης που ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις, τις οποίες θα υποστηρίξει φυσικά όλη η Ερμιονίδα!!!’

Τούτων δοθέντων, σας καλώ να αναλάβετε άμεσα κάθε προσήκον μέτρο για την άμεση κάλυψη των κενών στο Γυμνάσιο Κρανιδίου».