ΟικονομίαΑρχείο

Η Καλαμάτα στο πιάτο των Νεοϋορκέζων

Από την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, οι βιαστικοί Νεοϋορκέζοι έχουν πια μια παραπάνω επιλογή για ένα πρωινό on the gο ή ένα γρήγορο γεύμα μεταξύ των meetings. 

Το νέο εγχείρημα του Γιώργου Κορρέ δεν έχει σχέση με το χώρο των φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς βασίζεται στην ελληνική παράδοση από μία τελείως άλλη πλευρά- τη γαστρονομία της.

Φούρνος Νέα Υόρκη

Ο Fournos Theofilos είναι ένας διώροφος ελληνικός φούρνος ο οποίος μόλις πριν λίγο καιρό άνοιξε στην καρδιά του Μανχάταν και η γεωγραφική του ιδιαιτερότητα αντανακλάται στα προϊόντα του- ελληνικά φαγητά με ένα μοντέρνο twist.

Οι New York Times μιλούν πρώτα για την αποδομημένη τυρόπιτα, στο άρθρο τους σχετικά με τη νέα άφιξη, ενώ σχολιάζουν τους ετερόκλητους ιδιοκτήτες του- ο Κορρές συνεργάστηκε με τον Νικόλα Πασχαλάκη, που προέρχεται από τον κλάδο της τεχνολογίας.

Οι δύο Έλληνες σεφ, Γιάννης Τσιάκος και  Διονύσης Λιακόπουλος θα συστήσουν την ελληνική κουζίνα μέσα σπό παραδοσιακές πίτες -με πρωταγωνίστριες τη σπανακόπιτα και την τυρόποτα- σάντουιτς, ελιές Καλαμάτας, ενώ θα λειτουργεί ξεχωριστό stand με ελληνικό γιαούρτι σε διάφορους συνδυασμούς.

Φούρνος Νέα Υόρκη

Ο φούρνος θα προσφέρει καφέ, milkshake και smoothies αλλά θα καλύπτει και τα τρία γεύματα της ημέρας, με πιάτα όπως σφακιανή πίτα, αρνί, φασολάκια, σαλάτες και σούπες.

Ο Fournos Theophilos θα λειτουργεί επιπλέον ως μίνι παντοπωλείο, από όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράσουν ελαιόλαδο, πατέ κ.α.

fanpage.gr