ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Μπαλάκι οι ευθύνες για τα ρέματα

Σε έκτακτη σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αργολίδας προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλος με αφορμή τις αναμενόμενες έντονες βροχοπτώσεις για τις οποίες έχει ενημερώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ότι θα εξελιχθούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες της σημερινής ημέρας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι των Δήμων Άργους Μυκηνών, Ναυπλίου και Επιδαύρου, στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Πολιτικής Προστασίας και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του Λιμενικού προκειμένου να ενημερώσουν όλοι για το επίπεδο της ετοιμότητας των Υπηρεσιών τους και να επισημανθούν τα σημεία που εκ της εμπειρίας παρουσιάζουν πλημμυρικά φαινόμενα κατά την διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σχετικά με τα όσα του καταμαρτυρά ο Δήμος Άργους Μυκηνών περί ακαθάριστων ρεμάτων αναφέρει: «Αναφορικά με τις αντιπολιτευτικές κορόνες του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών που λίγες ώρες πριν την εκδήλωση των φαινομένων διανεμήθηκαν από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. του εφιστώ την προσοχή ότι οι πολίτες αναμένουν από τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης την συνεργασία και τον συντονισμό τους την ώρα που αυτοί δοκιμάζονται από κάθε είδους καιρικά φαινόμενα. Ιδιαίτερα όταν το φωτογραφικό υλικό που χρησιμοποιεί εκθέτει πρωτίστως τον ίδιο αφού όπως κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί είναι αδύνατον δέντρα να έχουν φυτρώσει κατά τους τελευταίους 6 μήνες κατά τους οποίους η αρμοδιότητα καθαρισμών ποταμών και ρεμάτων έχει περάσει από τους Δήμους στην Περιφέρεια και κατά συνέπεια μαρτυρούν ότι παρέμεναν πολλά χρόνια ακαθάριστα…»

Δεν καθάρισαν τα ρέματα στον Αχλαδόκαμπο