ΚοινωνίαΑρχείο

Η οφθαλμαπάτη στο Γυμνάσιο Κρανιδίου

Αντιδράσεις στον σύλλογο γονέων του Γυμνασίου Κρανιδίου προκάλεσε η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας η οποία κώφευε στο πρόβλημα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους καθηγητές που δεν δέχονται τον διορισμό τους.

Παραμεθόριος το Κρανίδι

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου:

«“Ή στραβός είν’ ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε”, παροιμία για τον πεισματάρη που δεν θέλει να παραδεχτεί πως έχει χαράξει λάθος πορεία και θεωρεί εξίσου πιθανή κάποια σπανιότατη γεωγραφική ανωμαλία που τον εμποδίζει να φτάσει στον προορισμό του.

Αυτό ακριβώς μου θύμισε η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας .Νόμισα στιγμιαία ότι είναι οφθαλμαπάτη.

Εξακόσιοι περίπου γονείς των παιδιών του Γυμνασίου Κρανιδίου λάθος νομίζετε ότι λείπουν καθηγητές από τις αίθουσες στο σχολείο μας. Το μειωμένο ωράριο που κάνουν τα παιδιά σας οφείλεται σε παραπληροφόρηση. Τα προγράμματα που δίνονται στα παιδιά ,σας εξαπατούν , δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα . Εσείς οι γονείς δεν βλέπετε αν υπάρχουν κενά στο πρόγραμμα των παιδιών σας και περιμένετε κάποιον να σας πληροφορήσει.

Όλα ωραία και τακτοποιημένα και ας τελείωσε το πρώτο τετράμηνο χωρίς μια ώρα Χημεία για τη Β Γυμνασίου, χωρίς μια ώρα γεωγραφία, με ένα μήνα μαθηματικά και ιστορία σε τμήματα της Β και Γ τάξης. Όσο για τα τμήματα στήριξης, με 26 παιδιά που χρειάζονται επειγόντως βοήθεια , μην ανησυχείτε γιατί εκκρεμεί ο διορισμός δύο (2) αναπληρωτών ,κατά προτίμηση προς το τέλος της χρονιάς .Το να χάνονται 5 ώρες χημεία ,10 ώρες γεωγραφία , 23 ώρες φιλολογικά και 23 ώρες μαθηματικά στα τμήματα στήριξης είναι μηδαμινό .Χάνονται 61 ώρες την εβδομάδα από το πρόγραμμα τω ν παιδιών μας και εμείς πρέπει να πιστέψουμε την εικονική πραγματικότητα της ανακοίνωσης.

Από τις αρχές Οκτωβρίου που είχε διαφανεί το πρόβλημα προσπάθησα να επικοινωνήσω αρκετές φορές με τον διευθυντή της ΔΔΕ ,αλλά παρά τις συνεχείς προσπάθειες δεν μπόρεσα .Παράγοντες της ΔΔΕ με διαβεβαίωναν ότι θα τον ενημέρωναν και τουλάχιστον θα μιλούσαμε και με πληροφορούσαν για τα κενά που υπήρχαν και τις ενέργειες που θα κάνουν, αλλά άλλες οι βουλές του Κυρίου .Πολύ ευκολότερα συναντήθηκα και μίλησα με τους βουλευτές του νομού αλλά με τον Κύριο διευθυντή ήταν δύσκολο.

Τώρα λοιπόν που ο κόμπος έφθασε στο χτένι είχαμε τη τιμή να μιλήσουμε με τον κύριο Διευθυντή ,μετά τη “τυχαία” επίσκεψη στο Γυμνάσιο . Μας «επέπληξε» ,σαν άτακτους μαθητές, φυσικά για την αγωνία που έχουμε για το μέλλον των παιδιών μας και προσπάθησε να μας δείξει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ,όλα βαίνουν καλώς .Μας έδειχνε έγγραφα που αποδείκνυαν ότι ζητούσε αναπληρωτές που είχαν συνταχθεί «τυχαία» το πρωί.

Ποιοι είμαστε άλλωστε εμείς που θα αμφισβητήσουμε την εγκυρότητα των λόγων ενός ολόκληρου διευθυντή.

Τελικά η συζήτηση με τον Κύριο προϊστάμενο και η «εικονική πραγματικότητα» της ανακοίνωσης έρχεται σε αντιπαράθεση με τη δικιά μας πραγματικότητα που βιώνουν τα παιδιά μας καθημερινά στο σχολείο, διαψεύδοντας τα «αφηγήματα» και τις εικόνες που προβάλλει η ανακοίνωση.
Κάποια στιγμή η πραγματικότητα παίρνει την εκδίκησή της και οι μαγικές εικόνες γίνονται θρύψαλα
».