Για τι καλείται να βάλει το χέρι στην τσέπη ο Δήμος Ερμιονίδας

Πρόστιμο 5000 ευρώ επεβλήθη στον Δήμο Ερμιονίδας για την εναπόθεση των σκουπιδιών του μπλέ και πράσινου κάδου στο πράσινο σημείο που βρίσκεται κοντά στο Κρανίδι.

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλή της ΝΕΔΥΠΕΡ και υποψήφιου δημάρχου Ερμιονίδας Τάσου Τόκα, ο οποίος αναφέρει:

«Για μια ακόμη φορά οι ενέργειες της σημερινής δημοτικής αρχής προκαλούν βλάβη στα συμφέροντα και την εικόνα του Δήμου Ερμιονίδας αφού νέο πρόστιμο ύψους 5.000,00 € επεβλήθη από το τμήμα Περιβάλλοντος της Π.Ε. Αργολίδας στις 18-01-2019, για την εναπόθεση των σκουπιδιών του μπλέ και πράσινου κάδου στο ιδιωτικό πράσινο σημείο (ecospot ermionidas).

Στην προσπάθειά του ο Δήμαρχος Ερμιονίδας να αποπροσανατολίσει τους δημότες από τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται ασχολείται με άλλα θέματα ήσσονος σημασίας και πετάει το μπαλάκι αλλού.!!!

Σύμφωνα με την απόφαση το πρόστιμο επεβλήθη για την μεταφορά προς περαιτέρω διαχείριση (μεταφόρτωση) του συνόλου των στερεών αποβλήτων (μπλε, καφέ και πράσινος κάδος) που παράγονται εντός των ορίων του σε μη αδειοδοτημένη για το σκοπό αυτό εγκατάσταση (επιτρεπόμενοι προς μεταφόρτωση μόνο οι κωδικοί ΕΚΑ 20 01 08, 20 02 01, 17) κατά παράβαση της ισχύουσας περιβαλλοντικής νομοθεσίας με αποτέλεσμα τη μη διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος και δημιουργία κινδύνου υποβάθμισης του περιβάλλοντος κατά την έννοια των ορισμών του άρθρου 2 του Ν. 1650/86.

Πρόστιμο

Επίσης ο Δήμος Ερμιονίδας καλείται να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για συμμόρφωση του με την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία για την αποφυγή δημιουργίας περαιτέρω κινδύνων για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Ο φάκελος διαβιβάζεται στη Δικαιοσύνη για τυχόν επιβολή κυρώσεων σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 28 και 29 του Ν. 1650/86 όπως ισχύουν.

Θυμίζουμε πως στο ΔΣ της 24-09-2014 με την παράταξή μας είχαμε κάνει λόγο για τη βεβιασμένη επιλογή του συγκεκριμένου χώρου από ιδιώτη επιχειρηματία με την αμέριστη υποστήριξη τόσο του σημερινού Δημάρχου όσο και κάποιων συνεργατών του και δεν είχε προηγηθεί δημόσιος διάλογος και καμία προηγούμενη ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των αρμόδιων φορέων. Η αντιπολίτευση και οι δημότες ενημερώθηκαν για τα σχέδια της «συνεργασίας» με τον ιδιώτη επιχειρηματία μέσω φημών.

Το λεγόμενο « Πράσινο Σημείο» βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 200 μ. από τα όρια του οικισμού του Κρανιδίου και ορατό από ένα μεγάλο τμήμα του, με τις «πληγές» του πρόσφατου παρελθόντος (παράνομη χωματερή στον Κάμπο Κρανιδίου, κλπ) να αιμορραγούν χωρίς καμία κουβέντα για το αν και πως θα επουλωθούν».

Για το θέμα απαντά ο δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής ως εξής: