Site icon Αρχείο anagnostis.org

Τα παιδιά του Άργους ενημερώθηκαν για την ασφάλεια στον κήπο

ΤΟΜΥ Άργους δράση

Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους του δήμου Άργους – Μυκηνών πραγματοποίησε την επόμενη δράση της.

Το θέμα της εν λόγω δράσης ήταν «Είμαι ασφαλής στον κήπο» και εντάσσεται  στο θεματικό άξονα «Είμαι ασφαλής στο σπίτι». Σκοπός της δράσης είναι η απόκτηση βασικών γνώσεων από τους μαθητές σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να υπάρχουν στον κήπο, καθώς και τους τρόπους προστασίας από αυτούς.

Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους, αποτελούμενη από την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Γιαννακοπούλου και την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Σωτηροπούλου παρουσίασαν στους μαθητές του ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό, τα εξής:

Οι μαθητές συμμετείχαν ζωηρά και με μεγάλο ενδιαφέρον στη συζήτηση του ανωτέρω θέματος, εκφράζοντας τις απορίες τους και τους προβληματισμούς τους.

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νοτίου Άργους κ. Λαλουκιώτη, καθώς και τους εργαζόμενους του ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.

Exit mobile version