ΚοινωνίαΑρχείο

Από τον Άγιο Αναστάσιο, «σηκωτοί» στο Αστυνομικό Τμήμα

Σε προσαγωγές τουλάχιστον δύο ατόμων προέβη η αστυνομία, την ημέρα του εορτασμού του Πολιούχου Αγίου Αναστασίου στο Ναύπλιο, που έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, την προηγούμενη μέρα, αστυνομικοί είχαν τηλεφωνήσει στα σπίτια ορισμένων κατοίκων της πόλης, λέγοντάς τους να μην δημιουργήσουν πρόβλημα κατά την παραμονή του κου Παυλόπουλου στην πόλη.

Το θέμα έρχεται σήμερα στην επικαιρότητα από το anagnostis, αφού χρειάστηκε να περάσει καιρός για να γίνει γνωστό.

Η αστυνομία εκείνη την ημέρα ήταν σε ιδιαίτερη επιφυλακή. Υπήρχαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά απ’ όσα είχαν προηγηθεί στη Θεσσαλονίκη, με επεισόδια και συνθήματα εις βάρος του, λόγω της στάσης που κράτησε στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πριν ξεκινήσει η λειτουργία και πριν φτάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκεί, μέσα στον Ιερό Ναό της Παναγίας, μεταξύ άλλων ήταν και ένας άντρας ο οποίος φορούσε στο πέτο ένα μαύρο κορδελάκι (πενθόσημο). Όλα έβαιναν καλώς, μέχρι τη στιγμή που ο μεσήλικας βγάζει ξαφνικά μία ελληνική σημαία και την τοποθετεί σαν μπέρτα στον ώμο του. Αστραπιαία αστυνομικοί που βρίσκονταν μέσα στο ναό, τον έβγαλαν σηκωτό έξω, κάτι το οποίο είδαν και οι υπόλοιποι παρόντες. 

Το περιστατικό όμως δεν σταμάτησε εδώ, αφού έγινε προσαγωγή του συγκεκριμένου άντρα, που οδηγήθηκε στο τμήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρέμεινε στο Αστυνομικό Τμήμα για τέσσερις ώρες, προφανώς μέχρι να αποχωρήσει από το Ναύπλιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ανάλογο περιστατικό συνέβη και λίγο αργότερα, όταν κατά την περιφορά της εικόνας του Αγίου, ένας άλλος άντρας αποκάλεσε το κο Παυλόπουλο, προδότη.