ΕυρώπηΑρχείο

Ξαναχτίζεται η μεγαλύτερη μονότοξη γέφυρα των Βαλκανίων

Μια ιδιαίτερη μέρα για την Κοιλάδα του Αχελώου, αλλά ένα προσωπικό στοίχημα του στελέχους του Ευρωκοινοβουλίου Αντώνη Κοσσυβάκη, είναι η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και των Περιφερειών Θεσσαλίας και Ηπείρου.

«Ήταν ένα άπιαστο όνειρο που σήμερα παίρνει σάρκα και οστά», είπε στην ομιλία του ο κ. Κοσσυβάκης τονίζοντας ότι όλα ξεκίνησαν το 2010 από την Διανομαρχιακή Επιτροπή Άρτας-Καρδίτσας που έβαλε τα θεμέλια της προσπάθειας», επισημαίνοντας ότι έγιναν συντονισμένες κινήσεις στην Ευρώπη για να προωθηθεί το θέμα ως πολιτιστική κληρονομιά.

Η ιστορική γέφυρα Κοράκου, που χτίστηκε τον 16ο αιώνα και ανατινάχθηκε στη διάρκεια του εμφυλίου, πρόκειται να ανακατασκευαστεί, όπως ανακοινώθηκε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσία των Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά.

Ξαναχτίζεται η μεγαλύτερη μονότοξη γέφυρα των Βαλκανίων

Την ομάδα του S&D εκπροσώπησε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης. Συμμετείχαν επίσης η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ιωάννης Γκόλιας, οι Περιφερειάρχες Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, οι βουλευτές Σπύρος Δανέλλης και Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Μενέλαος Παπαδημητρίου που εκπροσώπησε την Διανομαρχιακή Επιτροπή Άρτας Καρδίτσας, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας Χρήστος Καπερώνης, ο Αντώνης Κοντός πρόεδρος του Συλλόγου Κεντρικών Τζουμέρκων καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής της Κοιλάδας του Αχελώου.
Συντόνιζε ο δημοσιογράφος Τάκης Σαράντης.

Ξαναχτίζεται η μεγαλύτερη μονότοξη γέφυρα των Βαλκανίων