ΠολιτικήΑρχείο

Η ψεκασμένη ακροδεξιά, το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ και ο Τσίπρας

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και το Νίκο Μάνεση έδωσε συνέντευξη ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας για την πολιτική επικαιρότητα και για το μέλλον του ΚΙΝΑΛ.

Για τον ανασχηματισμό

Στέλνω την αλληλεγγύη μου στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν τον κ. Τσίπρα να κάνει υπουργούς αυτούς που τους έβριζαν.  

Για να καταλάβει και ο κόσμος γιατί δεν μιλάμε μόνο για όρους φανατισμού, οι Υπουργοί αυτοί που θα ορκιστούν σήμερα έβγαιναν πριν από είκοσι μέρες και έλεγαν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν πρέπει να περάσει και ο κ. Τσίπρας εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα προς αυτή την κατεύθυνση με την συμφωνία. Εμείς τα λέγαμε αυτά και μας κατηγορούσαν κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην πω όλοι. Σήμερα λοιπόν ο κ. Τσίπρας αυτούς πηγαίνει να ορκίσει.

Είναι υποτιμητικό για τους πολίτες, να νομίζει ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός ότι παίρνοντας δύο στελέχη από το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να πάρει και τους ψηφοφόρους που κάποτε τους στήριξαν Οι συγκεκριμένοι κρίνονται από την πορεία τους αυτή και φυσικά πρέπει να σας πω ότι έχουν σπάσει τα τηλέφωνά μας από την αηδία που εκφράζουν άνθρωποι που ήταν από τις περιοχές τους και άνθρωποι που ήταν παραδοσιακοί συνοδοιπόροι τους. Εμείς προχωράμε και πιστεύω ότι είναι τεράστια ευθύνη την οποία έχουν αυτοί που δέχονται να εξαγοραστούν πολιτικά για να κρατήσουν για δυο τρεις μήνες ανοικτή την πόρτα μιας μερσεντές αλλά έχουν μεγαλύτερη ευθύνη αυτοί οι οποίοι εξαγοράζουν εκμαυλίζοντας το οτιδήποτε υπάρχει. Ο κ. Τσίπρας σήμερα είναι πρωθυπουργός ενός συνονθυλεύματος που πιάνει από την ψεκασμένη ακροδεξιά την αντιμνημονιακή παρ΄ ολίγον αριστερά τις πλατείες των αγανακτισμένων μέχρι το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ το οποίο έβριζε. Αυτό δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση.

Τις αρχές σου τις αξίες σου τα ιδανικά σου τα κρατάς σε όλη σου τη ζωή και από αυτό κρίνεσαι όταν αποφασίσεις να ασχοληθείς με την πολιτική.

Όλα αυτά τα οποία γίνονται βεβαιώνουν αυτά τα οποία έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, ότι το νέο και το παλιό δεν είναι ένα σύνθημα, είναι πράξεις, είναι αξίες, είναι ιδανικά. Υπάρχουν άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα που ανεξαρτήτως ηλικίας είναι τιμή για τους πολίτες που είναι εκπρόσωποι τους και υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που αποτελούν ντροπή. Τα παραδείγματα τα οποία βλέπουν οι πολίτες σήμερα λειτουργούν ευεργετικά για τη νεότερη γενιά ώστε να ξέρουν τι δεν πρέπει να γίνει.

Η μεγάλη αποχή είναι το πραγματικό πρόβλημα.

Όλα όσα γίνονται με τους βουλευτές και τα στελέχη τις τελευταίες 20 μέρες το μόνο που ευνοούν είναι την αποχή και την ακροδεξιά. Δημιουργείται ένα κύμα γενικευμένης αγανάκτησης όταν βλέπεις έναν άνθρωπο, ο οποίος σου λέει ότι ο κ. Τσίπρας φέρνει τη συμφωνία των Πρεσπών που δεν εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα και μετά πηγαίνει ο ίδιος και γίνεται Υπουργός του. Αυτό δυστυχώς θα το πληρώσει όλο το πολιτικό σύστημα. Είμαστε πολλοί στο Κίνημα Αλλαγής οι οποίοι δίνουμε τη μάχη της πολιτικής ηθικής και αυτό είναι κάτι που πρέπει οι πολίτες να το πιστέψουν γιατί δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

Δεν μπορεί επειδή έχεις μια προσωπική δυσαρέσκεια από μια φιλοδοξία σου να φτάνεις σε ένα σημείο να κάνεις όλα αυτά . Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει σαφή θέση στα πράγματα και έχει διατυπώσει επανειλημμένως παλαιότερα αλλά και πρόσφατα στην κεντρική επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής ότι θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ως μέρος του προβλήματος. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι κάποιοι θεωρούν ότι παίρνοντας ένα κομμάτι μιας κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου η παίρνοντας δύο πρώην υπουργούς του Κώστα Σημίτη μπορούν να πάρουν και τον κόσμο όποιος είναι από κάτω. Πρέπει να δώσουν απαντήσεις όμως, αν κατέστρεψε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 40 χρόνια τη χώρα ή οι Υπουργοί του ήταν καλοί και πρέπει να τους πάρουν μαζί τους. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου όταν ήταν Υπουργός δεχόταν επιθέσεις από τον κ. Πολλάκη που ήταν απέναντι σε όλη τη διαδικασία. Τώρα αν όλοι μαζί μπορούν να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να συνδιαμορφώσουν στρατηγική έχει ένα ενδιαφέρον. Κυκλοφορεί ένα βίντεο στο οποίο είναι ο κ. Μωραίτης με την κυρία Παπακώστα οι οποίοι τσακώνονται με τρόπο ακραίο, για τη περίοδο του κ. Καραμανλή και την ευθύνη που είχε για την κατάληξη της χώρας του 2009. Τώρα θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν τις διαφορές του μέσα στο υπουργικό συμβούλιο .

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, είναι ισχυρό έχει όμως ανοίξει τις πόρτες του προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες και συνδιαμορφώνει ένα νέο μεγάλο κίνημα. Το Κίνημα Αλλαγής.

Το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη η οποία με τα λάθη της και τις παραλείψεις της έκανε πολύ μεγάλες αλλαγές στη περίοδο της χώρας και ακόμα και σήμερα που μιλάμε είναι ένα διαβατήριο για πάρα πολλούς ακόμα και επειδή πέρασαν από το ΠΑΣΟΚ να φτάσουν να γίνουν υπουργοί. Όλα τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν και αναφέρομαι σε αυτά που χρησιμοποιεί και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι την κεντροαριστερά στην Ελλάδα την εκπροσωπεί το Κίνημα Αλλαγής και η Φώφη Γεννηματά η επικεφαλής, είναι πολύ πιο ψηλά από τον Αλέξη Τσίπρα σε δημοφιλία. Το επόμενο χρονικό διάστημα άμεσα, τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν πόσα μέλη, πόσοι φίλοι, πόσοι άνθρωποι που πιστεύουν στο κίνημα Αλλαγής αποφάσισαν να συμμετέχουν στη δημοκρατική διαδικασία του συνεδρίου. Εκεί θα μετρηθούμε σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος νομίζει ότι με μεταγραφές Γ΄ Εθνικής και με την παράγκα που προσπαθεί να στήσει μπορεί να πάρει ξανά πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν αυτά πια έχουν τελειώσει.