ΕυρώπηΑρχείο

Οι ευκαιρίες στην Ευρώπη για μαθητές του Ναυπλίου

O Δήμος Ναυπλιέων μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος EUROPE DIRECT Δήμου Ναυπλιέων διοργανώνει την Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα του Βουλευτικού ενημερωτική εκδήλωση για μαθητές Λυκείου σχετικά με τη σταδιοδρομία στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και θέματα επικαιρότητας όπως είναι οι ευρωεκλογές.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αργολίδας. Συγκεκριμένα θα βρίσκεται κοντά μας η κα Αγγελική Καλλιάνου, στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με σκοπό να αναπτύξει διάλογο με τους μαθητές για θέματα ευρωπαϊκής επικαιρότητας σχετικά με τα όργανα, τους θεσμούς και τις ευρωπαϊκές πολιτικές αλλά και για την προσωπική της επαγγελματική εμπειρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως εργαζόμενη.

Η παρουσίαση αυτή, που θα είναι διαδραστική, αποσκοπεί στο να διευρύνει τους ορίζοντες των νέων που βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι κρίσιμων επιλογών για τη ζωή τους. Η ομιλήτρια θα τους δώσει μια άλλη προοπτική σταδιοδρομίας από την προσωπική της πείρα, δίνοντας έμφαση στα απαραίτητα εφόδια αλλά και στις επαγγελματικές  δυνατότητες που υπάρχουν για τους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μαθητές θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τις δραστηριότητες της ΕΕ στη χώρα τους, τις ευκαιρίες εκπαίδευσης, την εργασία και τη ζωή στο εξωτερικό, καθώς και την αναγκαιότητα γνώσης ξένων γλωσσών, θα παρακολουθήσουν σύντομο οπτικοακουστικό υλικό, θα λάβουν ενημερωτικά έντυπα, θα παίξουν κουίζ και θα κερδίσουν αναμνηστικά δώρα.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το EUROPE DIRECT Δήμου Ναυπλιέων υλοποιεί αυτή την εκδήλωση αναβιώνοντας παλαιότερη πρωτοβουλία της ΕΕ «Επιστροφή στα θρανία» που είχε ως στόχο να δώσει στους νέους την ευκαιρία να συζητήσουν για την Ευρώπη με ανθρώπους που γνωρίζουν την ΕΕ από μέσα και με τους οποίους έχουν κοινά σημεία: τη φοίτησή τους στο ίδιο σχολείο ή την καταγωγή τους από την ίδια περιοχή. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 13 Οκτωβρίου έως 13 Νοεμβρίου 2014, η δράση «Επιστροφή στα θρανία» είχε πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.