ΠολιτικήΑρχείο

Στα άκρα η ΝΔ με Τατούλη – Κόβουν την κόρη του από τα ψηφοδέλτια

Ειδικά σε ότι αφορά την κυρία Εύη Τατούλη, πρέπει να το κάνω εντελώς ξεκάθαρο. Η κυρία Εύη Τατούλη δεν θα είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, όποτε κι αν γίνουν εθνικές εκλογές. Είτε σε ένα μήνα, είτε το Μάιο, είτε τον Οκτώβριο.

Την παραπάνω δήλωση έκανε η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, οδηγώντας στα άκρα την σχέση του κόμματός της με τον Πέτρο Τατούλη.

Η κα Σπυράκη σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό σταθμό της Καλαμάτας (Best), εκφράζοντας ουσιαστικά τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίαςως εκπρόσωπος τύπου που είναι, απαντώντας στην ερώτηση για ποιο λόγο η ΝΔ δεν στήριξε ξανά τον Πέτρο Τατούλη για τις περιφερειακές εκλογές – όπως είχε κάνει το 2014-, απάντησε:

“Γιατί απλώς δεν έκανε καλή δουλειά. Δεν ήταν ένας καλός περιφερειάρχης, για δεκάδες λόγους, αλλά θα απαριθμήσω λίγους. Του δόθηκε μια 5ετία και σε αυτή την 5ετία ο κ. Τατούλης δεν κατόρθωσε να επιλύσει τα προβλήματα των πολιτών. Δεν ανέπτυξε την Πελοπόννησο, δεν χρησιμοποίησε τα κοινοτικά και τα εθνικά κονδύλια για να δημιουργηθούν έργα υποδομής, δεν έκανε πολιτική για τον τουρισμό. Μόλις το 2,63% των εσόδων αντιστοιχούν στην Περιφέρεια Πελοπόννησο. Αντιμετώπισε την Περιφέρεια και τα έργα της ως μια οικογενειακή υπόθεση.

Και θα σας πω και κάτι που με στενοχωρεί ιδιαίτερα. Ο κ. Τατούλης διεκδικεί με πολλές αξιώσεις το όσκαρ αποτελεσματικότητας για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Βεβαίως, μπορεί να το μοιραστεί με τον Περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιόνια Νησιά. 

Είναι λοιπόν απαραίτητο να έχουμε έναν άλλο περιφερειάρχη, με σχέδιο, με όραμα, που θα δουλεύει σε μία αναπτυξιακή προοπτική που θα χαράξει για την Πελοπόννησο και θα συμβαδίζει με την αναπτυξιακή προοπτική που θα χαράξουμε ως Κυβέρνηση, έναν Περιφερειάρχη που θα τιμά αυτό το αξίωμα του και δεν θα θεωρεί την Περιφέρεια ως οικογενειακή υπόθεση”.