ΟικονομίαΑρχείο

«Πετάει» το αεροδρόμιο της Καλαμάτας – Νέοι προορισμοί και συνδέσεις με 28 πόλεις από 17 χώρες

Στη Μεσσηνία βρίσκονται από χθες οι πρώτοι επισκέπτες για τη φετινή τουριστική περίοδο που άνοιξε… γρηγορότερα από κάθε προηγούμενη χρονιά στο νομό. Χθες το πρωί λοιπόν, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας το πρώτο αεροσκάφος για φέτος, προερχόμενο από το Μόναχο της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Δημήτρη Μανδηλάρη και τα στοιχεία της Αρχής Συντονισμού Πτήσεων, η Καλαμάτα θα συνδέεται απευθείας με 28 πόλεις 17 κρατών, έχοντας και νέους προορισμούς και χάνοντας μόνο, τη σύνδεση με Λάρνακα και Μπραντισλάβα. Νέοι προορισμοί είναι το Αμβούργο, η Πίζα, η Ζυρίχη και η Σόφια, ενώ καλύτερη αναμένεται και η εικόνα όσον αφορά στη μοναδική πια γραμμή εσωτερικού, καθώς η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, θα συνεχίσει όπως και πέρυσι, με μόνη διαφορά την άφιξη του αεροσκάφους, που αντί για τις 7 το απόγευμα, θα προσγειώνεται στο αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» στις 5 το απόγευμα.

ΟΙ 28 ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ 17 ΚΡΑΤΩΝ

Φέτος, όπως φάνηκε και από τις χθεσινές αφίξεις, οι Γερμανοί μπαίνουν ακόμη πιο δυνατά με πτήσεις από και προς Μόναχο, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, που είναι και νέος προορισμός και Φρανκφούρτη. Δυναμικά επίσης, συνεχίζουν οι Άγγλοι με πτήσεις από και προς Λονδίνο, Μάντσεστερ και Μπίρμινχαμ και οι Γάλλοι με Παρίσι, Λυών, Νάντ και Λίλ. Με τη Σουηδία συνδεόμαστε μέσω Στοκχόλμης, με τη Νορβηγία μέσω  Όσλο, με τη Ρωσία με πτήση από τη Μόσχα και με την Ιταλία, η σύνδεση γίνεται με πτήσεις από και προς Μιλάνο, Μπέργκαμο και την Πίζα που είναι και νέος προορισμός. Δυνατά συνεχίζει η σύνδεση με Βέλγιο και ειδικότερα με τις Βρυξέλλες, με την Ελβετία, όχι μόνο μέσω της Γενεύης, αλλά και της Ζυρίχης που επίσης είναι νέος προορισμός, αλλά και με Αυστρία μέσω Βιέννης και Ίνσμπουργκ. Ξεχωριστή για μια ακόμη χρονιά είναι η σύνδεση με  Τσεχία με πτήση από και προς Πράγα, με τη Ρουμανία και το Βουκουρέστι, ενώ εισέρχεται και η Βουλγαρία με τη Σόφια. Φέτος επίσης, συνεχίζει η Δανία με την Κοπεγχάγη, το Ισραήλ με το Τελ Αβίβ, η Ολλανδία με το Άμστερνταμ και η Ουγγαρία με τη Βουδαπέστη, ενώ εκκρεμότητα υπάρχει και η Πολωνία με το Παντοβίτσε.

foninews.gr