ΚοινωνίαΑρχείο

Τζιχαντιστές απειλούν Κούρδους στην Κορινθία

Συστηματικό μπούλινγκ καταγγέλουν πως δέχονται εδώ και περισσότερο από ένα μήνα Κούρδοι πρόσφυγες από Αραβες με τους οποίους διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Από τις 20 του Γενάρη οι Κούρδοι ενημέρωσαν τους ομοεθνείς τους στην Αθήνα ότι δέχονται στοχευμένες και συστηματικές απειλές από Σύριους που δηλώνουν τζιχαντιστές.

Μάλιστα οι Κούρδοι ανέφεραν ότι οι τρεις από τους Αράβες που τους έχουν στοχοποιήσει είχαν μαχαιρώσει άλλους Κούρδους πρόσφυγες σε κέντρο υποδοχής στη Μυτιλήνη.

Οι απειλές είναι πολύ σοβαρές και έχουν τρομοκρατήσει τον Κουρδικό πληθυσμό του ξενοδοχείου. Η εξτρεμιστική ομάδα των Αράβων, που αριθμεί συνολικά 9 άτομα, τους απειλεί ότι «για κάθε έναν αδελφό μας που σκοτώνετε εσείς στη Συρία, εμείς θα σφάζουμε έναν από εσάς. Τα αδέλφια μας πίσω στην πατρίδα είναι άγγελοι του Αλλάχ και δεν μπορείτε να τους πειράξετε».

Η στοχοποίηση επεκτείνεται ακόμα και στις γυναίκες τις οποίες η εξτρεμιστική ομάδα τις καλεί να φορούν μαντίλα αλλά οι ίδιες αρνούνται. Ακόμα και τα παιδιά τους ενόχλησαν επειδή πετούσαν ψίχουλα ψωμιού στο πάτωμα.

Για τη ζοφερή αυτή κατάσταση οι Κούρδοι της Αθήνας ενημέρωσαν άμεσα και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης αλλά και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Με τη σειρά του το Υπουργείο έκανε επίσημη αναφορά στην ΕΛΑΣ και περιμένει από την ελληνική αστυνομία να δράσει. Στους αστυνομικούς επίσης διαβιβάστηκε αρμοδίως και κατάλογος με τα ονόματα των 9 εξτρεμιστών που δημιουργούν το πρόβλημα.

Στόχος του Υπουργείου είναι οι 9 να απομακρυνθούν και να διασκορπιστούν σε άλλα κέντρα φιλοξενίας ανά την Ελλάδα έτσι ώστε να μην νιώθουν ισχυροί και να πάψουν να δημιουργούν προβλήματα. Είχε άλλωστε παρατηρηθεί το ίδιο φαινόμενο και σε άλλο ξενοδοχείο στη Λακωνία και αντιμετωπίστηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.