ΚοινωνίαΑρχείο

Σχεδιάζουν το μέλλον οι πρόσκοποι της Ανατολικής Πελοποννήσου

Στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 23 & 24 Φεβρουαρίου το 2ο Προσκοπικό Συνέδριο της Περιφερειακής Εφορείας Ανατολικής Πελοποννήσου με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Περισσότερα από 60 ενήλικα στελέχη πήραν μέρος στις εργασίες του συνεδρίου από την Κόρινθο, το Ναύπλιο, το Κρανίδι, την Τρίπολη, τη Σπάρτη και την Καλαμάτα συζητώντας για των Στρατηγικό σχεδιασμό 2018-2027 του Σ.Ε.Π. και προγραμματίζοντας δράσεις και στόχους για το άμεσο μέλλον.

2ο Προσκοπικό Συνέδριο της Περιφερειακής Εφορείας Ανατολικής Πελοποννήσου

Τη αξία των θεμελιωδών αρχών του διεθνούς κινήματος του προσκοπισμού ως προστάγματα της σύγχρονης εποχής για να βελτιωθεί ο κόσμος, να γίνει πιο ειρηνικός, πιο φιλικός και πιο ανθρώπινος, έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την ομιλία του. «Βρισκόμαστε εδώ όχι απλώς για να χαιρετήσουμε το συνέδριο αυτό, αλλά για να δείξουμε τη βαθιά μας πίστη και προσήλωση στις βασικές αυτές αρχές και στην αναγκαιότητα της κοινωνίας και της χώρας, ανέφερε ακόμη ο Περιφερειάρχης και τόνισε ότι οι πρόσκοποι ποτέ δεν ήταν φοβικοί στις νέες εξελίξεις και στις νέες εποχές. Οι πρόσκοποι και το προσκοπικό κίνημα άνοιγαν καινούργιους δρόμους για να προσεγγίζουν τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας. Οι πρόσκοποι αποτελούν το καλύτερα οργανωμένο κοινωνικό σχολείο που υπήρξε ποτέ σε μια οργανωμένη κοινωνία και απανταχού της γης δίνουν την ενότητα της ανθρώπινης ύπαρξης.» ενώ τέλος ο μόνιμος βοηθός Γενικος Έφορος κ. Ευσταθίου του προσέφερε το μαντήλι των προσκόπων αφού και ο κ. Τατούλης ήταν πρόσκοπος στο Καστρί Αρκαδίας.

2ο Προσκοπικό Συνέδριο της Περιφερειακής Εφορείας Ανατολικής Πελοποννήσου

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από107 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Στόχος Νο 3 ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ αλλά τηρώντας και την υπόσχεση του προσκόπου «να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση» τα ενήλικα στελέχη έλαβαν ενημέρωση από το Όραμα Ελπίδας σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών και έγιναν εθελοντές δότες.

2ο Προσκοπικό Συνέδριο της Περιφερειακής Εφορείας Ανατολικής Πελοποννήσου