ΆρθροΑρχείο

Δουλεύει σωστά ο βιολογικός; Πόσο θα έχει ακόμα φιλότιμο ο Αργολικός Κόλπος

Να χαλάσω λίγο το αποκριάτικο πάρτι. Μια φωτογραφία φίλου Θάνος Κομνηνός από την κατάσταση της θάλασσας κοντά στο βιολογικό. Τα ερωτήματα εδώ και χρόνια πολλά. 
Δουλεύει σωστά ο βιολογικός; 

Τα χυμοποιεία εξακολουθούν και ρίχνουν απόβλητα με πολλά BOD (ορίζεται η ποσότητα του διαλυμένου οξυγόνου που χρησιμοποιούν οι μικροοργανισμοί για την πλήρη βιοχημική οξείδωση των περιεχόμενων οργανικών υλών) με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί η εξεργασία των λυμάτων;.

Γίνεται στα εργοστάσια χυμοποιείας, επεξεργασία των λυμάτων; Τα αποδεχόμαστε τα λύματα με πολλά BOD και με ένα μικρό πρόστιμο ;
Έχει γίνει κάτι με την επέκταση του δικτύου απορροής των προϊόντων του βιολογικού στον Αργολικό κόλπο; Τίποτα και χρόνια είναι γνωστό. ¨Όταν υπάρχει μεγάλη νεροποντή, ο βιολογικός δεν δέχεται λύματα από το Ναύπλιο. Αυτά (λύματα με νερά της βροχής) πλημμυρίζουν το βάλτο. Γιατί; Στο δίκτυο αποχέτευσης έχει συνδεθεί στο Ναύπλιο το δίκτυο των όμβριων υδάτων (τα νερά της βροχής και τα νερά από τα υπόγεια για να καταλαβαινόμαστε). Έτσι δεν μπορεί να κάνει επεξεργασία λυμάτων ο βιολογικός και αποκλείει την είσοδο των δικτύων του Ναυπλίου όταν έχουμε βροχοπτώσεις. 

Για την ιστορία ο Βιολογικός Ναυπλίου – Άργους είναι υπό τη διαχείριση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Άργους με οικονομική συμμετοχή της αντίστοιχης επιχείρησης του Ναυπλίου.(μην έχετε αυταπάτες και εκεί χρωστάει η ΔΕΥΑ Ναυπλίου πολλά ευρώπουλα). 

Τι έχουμε κάνει με τις εκκρεμότητες εδώ και χρόνια. 

Έχει γίνει κάτι με την επέκταση του δίκτυού απορροής των προϊόντων του βιολογικού στον Αργολικό κόλπο; Τίποτα 
Έχει γίνει κάτι με τον εκσυγχρονισμό της μονάδας με δημιουργία μονάδας επεξεργασίας βαρέων μετάλλων στα λύματα; Τίποτα. 
Έχει γίνει κάτι με τη δυνατότητα επανάχρησης των υγρών προϊόντων του βιολογικού ; (παράλληλα δίκτυα για χρήση του νερού στα πάρκα, για περιαστικό πράσινο κ.λπ) Τίποτα 

Προτείνουμε τόσα χρόνια, σαν Πρωτοβουλία Δημοτών Ναυπλίου και σαν ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ την δημιουργία ενιαίου φορέα στη Αργολίδα για την διαχείριση των νερών (πόσιμου και βιολογικού). Σιγά μην θέλουν να χαλάσουν τα μαγαζάκια τους. Τίποτα και σε αυτό. 
Πιστεύετε ότι θα ασχοληθεί κανείς προεκλογικά με το Βιολογικό; Ψιλά γράμματα που δεν φέρνουν ψήφους. 
Πόσο θα έχει ακόμα φιλότιμο ο Αργολικός Κόλπος

Μπάμπης Αντωνιάδης