Site icon Αρχείο anagnostis.org

Τι δέιχνουν τα στοιχεία της Eurostat για την αναπτυξιακή δυναμική της Πελοποννήσου

Τι δέιχνουν τα στοιχεία της Eurostat για την αναπτυξιακή δυναμική της Πελοποννήσου

Η αναπτυξιακή δυναμική της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι γεγονός και τεκμηριώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο, σύμφωνα με τα στοιχεία για το ΑΕΠ των Ευρωπαϊκών Περιφερειών όπως ανακοίνωσε η Eurostat λίγες μέρες πριν.

Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όχι μόνο άντεξε τα χτυπήματα της κρίσης στην περιφερειακή της οικονομία, αλλά ακολουθεί δυναμική  ανοδική πορεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κρίση της χώρας είχε αποτέλεσμα αρκετές Ελληνικές Περιφέρειες, όπως η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, η Ήπειρος, το Νότιο Αιγαίο και η Δυτική Ελλάδα, να κατατάσσονται πλέον στις φτωχότερες Περιφέρειες της Ευρώπης, κάτι που όμως δεν ισχύει για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η σκληρή δουλειά, η μεθοδικότητα, η αποτελεσματικότητα στο έργο μας και η αυστηρή προσήλωση στην υλοποίηση του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού μας σε συνάρτηση με τις τολμηρές πολιτικές πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και δυνατοτήτων, αποτελούν την εγγύηση της ανοδικής πορείας της οικονομίας της Πελοποννήσου και αυτό το αντιλαμβάνονται πλήρως οι πολίτες.

Απ’ την άλλη πλευρά τα fake news και η μαύρη δημοσιογραφία, που δυστυχώς δεν εκλείπουν ούτε από την Πελοπόννησο, επιχειρούν ανεπιτυχώς να χειραγωγήσουν το δημόσιο διάλογο και να τρομοκρατήσουν τους πολίτες προσπαθώντας να τους πείσουν ότι κατέχουν το προνόμιο της αλήθειας και να πλήξουν το κύρος της Περιφερειακής αρχής. Είναι αποκαλυπτική για την πολιτική τους χυδαιότητα η παραποίηση των επίσημων στοιχείων της Eurostat, που αφορούν το 2017, με τέτοιο πρωτοφανή τρόπο, μόνο και μόνο για να οικοδομήσουν το ιδιοτελές τους αφήγημα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, όπως αναφέρονται στις ετήσιες εκθέσεις της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου το έτος 2017 παρουσιάζει μια δυναμική άνοδο σε ότι αφορά το ΑΕΠ της, σε απόλυτο αριθμό (από 7.683 δις το 2016 σε 8.144 δις το 2017), στο ποσοστό της επί του ΑΕΠ της χώρας (από 4,4% το 2016 σε 4,5% το 2017), στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ (από 13.200 το 2016 σε 14.100 το 2017), στην αγοραστική δύναμη των πολιτών της (από 16.100 το 2016 σε 17.000 το 2017) και στο ποσοστό της αγοραστικής δύναμης σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο (από 55/100 το 2016 σε 56/100 το 2017), όπου κατατάσσεται πάνω από το μέσο όρο των Ελληνικών Περιφερειών.

Exit mobile version