ΚόσμοςΑρχείο

Autosexuals. Η νέα τάση του αυτοερωτισμού

Ερωτικά σκιρτήματα στον καθρέπτη. Ο αυτοερωτισμός είναι μια τάση για την οποία μιλάμε σπάνια. Όταν θαυμάζετε τον εαυτό σας, τον θεωρείτε όμορφο, διασκεδαστικό, γοητευτικό, ελκυστικό και σέξι. Η μοναχικότητα των ανθρώπων είναι ένας παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει σε αυτό το φαινόμενο.

Επιπλέον, οι άνθρωποι παραιτούνται από την προσπάθειά τους να έχουν μία σχέση με τους άλλους. Εξάλλου, η σεξουαλικότητα είναι κάτι το ρευστό. Και δεν είναι μία. Έχει πολλές πτυχές.

«Δεν είναι θέμα αυτοικανοποίησης. Απλά νιώθουμε πλήρεις από τη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας. Επιδιώκουμε να μένουμε μόνοι με τον εαυτό μας και να κάνουμε ρομαντική ατμόσφαιρα: να ανάβουμε κεριά και να ντυνόμαστε ελαφριά… Όχι μόνο αγαπάμε τον εαυτό μας αλλά φτερουγίζει η καρδιά μας όταν σκεφτόμαστε το «εγώ» μας. Κάνουμε ρομαντικά δώρα στον εαυτό μας για να τον ευχαριστήσουμε», επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Για τα ερωτικά αισθήματα που τρέφει για τον εαυτό της μιλάει στον βρετανικό Τύπο η Γκία Βιτάλ. Δηλώνει autosexual, ερωτευμένη με τον εαυτό της. Παντρεύτηκε τον εαυτό της τον Μάρτιο του 2017. Στο κολέγιο, όπως υποστηρίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Metro», συνειδητοποίησε τον σεξουαλικό της προσανατολισμό.

Αφού έλαβε γνώση της σεξουαλικότητάς της στην ηλικία των επτά ετών, δεν διερεύνησε τα συναισθήματά της μέχρι που ήταν στο κολλέγιο. Τώρα, αφού ξεμπλόκαρε τις προκαταλήψεις της σχετικά με τις σχέσεις, η Ghia θέλει να εξομαλύνει την αυτοσεξουαλικότητα.