ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ούτε οδοντίατρος, ούτε οφθαλμίατρος, στην καρέκλα του Κωστούρου

Δυο γιατροί θέλησαν να «σώσουν» το Ναύπλιο, αλλά και δύο έκαναν πίσω πριν ξεκινήσει καν ο προεκλογικός αγώνας.

Μια παραίτηση μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση υποψηφιότητας και μια υποχώρηση υποψηφιότητας καταμετρά μέχρι τώρα η αδηφάγος εκλογική αναμέτρηση στο δήμο Ναυπλιέων.

Ο οδοντίατρος Δημήτρης Κρανιάς πριν καν φτάσει στην αφετηρία του προεκλογικού αγώνα, ξαναμπήκε στον πάγκο. Η φιλοδοξία του να γίνει δήμαρχος του Ναυπλίου, πνίγηκε εν μέσω διαβουλεύσεων, αφού δεν κατάφερε να αποσπάσει τις εγγυήσεις που ήθελε για να τραβήξει μπροστά το άρμα της υποψηφιότητας. Έτσι, ενώ έκανε πρόβα του κουστουμιού του υποψήφιου δημάρχου, τελικά φόρεσε και πάλι την λευκή μπλούζα στο ιατρείο του.

Ο οφθαλμίατρος Θέμος Γκουλιώνης, ρομαντικός εκ φύσεως, πέρασε τη γραμμή εκκίνησης, ανακοίνωσε και τον πρώτο υποψήφιο σύμβουλο που θα τον ακολουθήσει, αλλά στα πρώτα βήματα αποφάσισε και αυτός να ξαναφορέσει την ιατρική μπλούζα και να μείνει παρατηρητής.

Και όμως τόσο η αναμενόμενη υποψηφιότητα του οδοντίατρου, όσο και η εγκατάλειψη του αγώνα από τον οφθαλμίατρο, ανησύχησαν τα επιτελεία των υπολοίπων διεκδικητών του βάθρου. Συσκέψεις, επί συσκέψεων των υπολοίπων διεκδικητών της δημαρχίας, που είχαν στόχο να αντιμετωπίσουν τις νεοεμφανιζόμενες υποψηφιότητες, πήγαν στράφι. Ούτε ο Γκουλιώνης, ούτε ο Κρανιάς αποτελούν πλέον απειλή για τους τρεις μηχανικούς (Γκόνης, Σαλεσιώτης, Αναγνωσταράς), ούτε για τον γυμναστή (Κωστούρος).

Τα χαμόγελα βέβαια από την αποχώρηση του οδοντίατρου και την παραίτηση του οφθαλμίατρου είναι προσωρινά, αφού η μάχη θα συνεχιστεί μεταξύ των όσων υπολείπονται και αναμένεται να είναι σκληρή.

Η περίοδος των εντυπώσεων έχει πλέον περάσει και δεν αρκούν για τον ψηφοφόρο, ούτε ανακοινώσεις υποψήφιων συμβούλων, ούτε chat στο facebook. Οι ψηφοφόροι του Ναυπλίου, όπως και κάθε δήμου, έχουν απαιτήσεις και θέλουν δεσμεύεις και οράματα για την πόλη τους. Οι παλαιοκομματικές μέθοδοι που εφαρμόζονται και τα καθρεφτάκια για ιθαγενείς, ανήκουν στο παρελθόν.