ΕκδηλώσειςΑρχείο

Παλιές Ιστορίες της Αργολίδας που βγάζουν γέλιο, τώρα και στο Ναύπλιο

Συνέβησαν στην Αργολίδα … “… Παλιές Ιστορίες (που βγάζουν γέλιο)”… και τις εξιστορεί στο βιβλίο του ο Γιώργος Ν. Μουσταΐρας. Η πρώτη παρουσίαση του έργου του συγγραφέα έγινε στο Άργος στις 2 Φεβρουαρίου. Μετά από περίπου σαράντα ημέρες, το βιβλίο θα παρουσιαστεί και στο κοινό του Ναυπλίου.

Οι ιστορίες του προέρχονται από αφηγήσεις των ίδιων των πρωταγωνιστών ή αξιόπιστων αυτήκοων μαρτύρων και την συλλογή τους την έκανε ο συγγραφέας περιδιαβαίνοντας όλη την Αργολίδα.

Η καταγραφή των μικρών ιστοριών σε μια καλαίσθητη έκδοση έγινε μετά από προσωπική και πολύχρονη ενασχόληση του συγγραφέα με το θέμα.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για λαογραφική και ηθολογική μελέτη μιας εποχής που έχει περάσει στο παρελθόν.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου προβάλλουν ανάγλυφα οι ιδέες των ανθρώπων της εποχής (ή των εποχών;), η καθημερινότητα με τις αστείες αλλά και δύσκολες στιγμές της, που οδηγούν την φαντασία μας σε δρόμους περασμένους και όμορφους.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Θεοδόσης Σ. Σπαντιδέας, ο Γιώργος Κόνδης και ο ίδιος ο συγγραφέας που θα αναγνώσει μερικές από τις ιστορίες του.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 18.30 στην αίθουσα πολιτισμού του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» (Σταϊκοπούλου 52, στην παλιά πόλη του Ναυπλίου).

Ίσως μέσα από την συζήτηση να προκύψουν και άλλες μικρές ιστορίες που αξίζει να καταγραφούν.

Η εκδήλωση θα έχει την δική της, ανάλογη με το κλίμα, μουσική επένδυση.