ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ένα πλατύ και λαμπερό χαμόγελο στην παράταξη Αναγνωσταρά από τη Σοφία Ελευθεριάδη

Η Σοφία Ελευθεριάδη δεν είναι απλά μία ακόμα υποψήφια. Άνθρωπος δραστήριος και αγαπητός στο Ναύπλιο, με έντονη ενασχόληση για τα κοινά μέσα, από την επαγγελματική της σταδιοδρομία, δεν έχει αρκεστεί στα εκπαιδευτικά της καθήκοντα μέσα στην τάξη, αλλά αναζητά συνεχώς καινούργιους τρόπους για να βοηθήσει τη σχολική κοινότητα αξιοποιώντας με την ικανότητά της για δράση μέσα και έξω από το σχολείο.

 Με προτέρημα το χαμόγελό της, το ταμπεραμέντο της, τις γνωριμίες της, τις γνώσεις της και την εμπειρία της αποτελεί ένα δυνατό «χαρτί» στη φαρέτρα του Αναγνωσταρά, από τη στιγμή που αποδέχθηκε την πρότασή του, να συμμετέχει στο φηφοδέλτιό του.

Σοφία Ελευθεριάδη

Το πλούσιο βιογραφικό της Ελευθεριάδη και η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της: 

Ονομάζομαι Σοφία Ελευθεριάδη. Γεννήθηκα στο Ναύπλιο, όπου και ολοκλήρωσα τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αποφοιτώντας από το 1ο Λύκειο. Ακολούθως, φοίτησα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Αγγλικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής.

Μετά το πέρας των τετραετών σπουδών μου, επέστρεψα στο Ναύπλιο, όπου και άρχισα να εργάζομαι ως Καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας, αρχικά στο ΤΕΛ Ναυπλίου για ένα Εξάμηνο και, ακολούθως, στο Ιδιωτικό Γυμνάσιο – Λύκειο ΝΈΟ ΣΧΟΛΕΊΟ, όπου ήμουν και η Υπεύθυνη της Ανταλλαγής Μαθητών – Καθηγητών , μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SOCRATES, δράση LINGUA, ανάμεσα στο ΝΈΟ ΣΧΟΛΕΊΟ και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Dr. Mollercollege της Ολλανδικής πόλης Βάαλβικ, για τα έτη 1996-2004. Διαγωνίστηκα στον ΑΣΕΠ του 2002 και κρίθηκα Διοριστέα για το Σχολικό Έτος 2004-2005 στη Ν. Μανωλάδα Ηλείας, όπου και υπηρέτησα την οργανική μου θέση για ένα έτος. Από 01/09/2005 έως και σήμερα υπηρετώ ως Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας στην Οργανική μου θέση, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, στο οποίο διατελώ Υποδιευθύντρια Β από το παρόν Σχολικό Ετος έως τις επόμενες κρίσεις Υποδιευθυντών. Ως Καθηγήτρια Ξένης Γλώσσας, είμαι Υπεύθυνη Έκδοσης Δίγλωσσης Σχολικής Εφημερίδας (Αγγλικά – Ελληνικά) με τίτλο “Schoolikoμυρμηγκότρυπες”, για 7 συναπτά Σχολικά Έτη (2012-2019, 4 τεύχη ανά έτος). Ήμουν Υπεύθυνη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος TRADITIONS-LOCAL CUSTOMS – CULTURE THROUGH GAMES (Σχ. Έτη 2012-2014) ανάμεσα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου και στο cb De Ark της Ολλανδικής Πόλης Χέεμσκερκ.

Διατέλεσα Υπεύθυνη για Θέματα Σχολικής Βίας, και Μέλος της Ομάδας Δράσεων Πρόληψης Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού στα Σχολεία, σε άμεση συνεργασία με το Συντονιστή Δράσεων Πρόληψης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου (2013-2015). Ειμαι Υπεύθυνη Οργάνωσης και Ολοκλήρωσης (με Έκθεση Φωτογραφίας στο Βουλευτικό και στον Σύλλογο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ) του Σχολικού Προγράμματος Τοπικής Ιστορίας “Η Πόλη μας, μια Βόλτα”, για την τάξη ΣΤ, με περιήγηση και ξενάγηση στις Κρήνες, τις Ιστορικές Συνοικίες, τα Κτίρια και τις Πλατείες του Ναυπλίου, σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ και την υπεύθυνη προγραμμάτων του Συλλόγου, κ Τίνα Γκιόλα (2014 έως σήμερα) Διετέλεσα Συντονίστρια των Κοινοτήτων Πρακτικής COPs (Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Αγγλικών Σπουδών) για τους Νομούς Αργολίδας, Κορινθίας και Αρκαδίας, καθώς και Εισηγήτρια – Επιμορφώτρια Λειτουργίας αυτών των Κοινοτήτων, σε συνεργασία με τη Σύμβουλο Αγγλικής Γλώσσας του Νομού. (2014-2015) Εργάστηκα Εθελοντικά για το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου ως Μεταφράστρια του site του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του τμήματος, σε άμεση συνεργασία με την Πρόεδρο του τμήματος, κ Άλκηστη Κοντογιάννη (2014-2015). 

Ημουν Υπεύθυνη Εθελοντής Μετάφρασης Εγγράφων και λοιπών Ανακοινώσεων του DANAON CUP (INTERNATIONAL HANDBALL YOUTH TOURNAMENT), υπό τη διοργάνωση του Αθλητικού Συλλόγου ΔΙΟΜΗΔΗΣ Άργους, 6-12/07/2015, καθώς και Υπεύθυνη – Εθελοντής Μετάφρασης της Πανηγυρικής Τελετής Λήξης του DANAON CUP (IHYT) στο Φουγάρο, Ναύπλιο (Ιούνιος 2018). Διατέλεσα Αναπληρωματικό Μέλος του ΠΥΣΠΕ Αργιδας για τη διετία 2016-2018. 

Παρακολουθώ ανελειπώς τα Σεμινάρια του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων που αφορούν στη Διδασκαλία της Ξένης Γλώσσας και στη Βιωματική Μάθησή της αποκτώντας τις αντίστοιχες Βεβαιώσεις. Εχω κάνει Δημοσιεύσεις που αφορούν στα Σχολικά Προγράμματα και Δραστηριότητες των μαθητών του Σχολείου μας στον Τοπικό Τυπο. Είμαι πεπεισμένη πως η Σοβαρότερη Επένδυση που Μπορεί και Οφείλει να κάνει μια Οργανωμένη Κοινωνία είναι στην Εκπαίδευση – και των νεοτέρων και των γηραιοτέρων γενεών :Κατάλληλη Υλικοτεχνική Υποδομή, Επαρκές και Καταρτησμένο Διδακτικό Προσωπικό, Ασφαλές Μαθησιακό Περιβάλλον, Ψυχολογική Υποστήριξη και Καθοδήγηση τέτοια, ούτως ώστε η Γνώση να Ωφελεί Απρόσκοπτα τον Μαθητή.

Σοφία Ελευθεριάδη
Αποδέχτηκα με Χαρά την Τιμητική Πρόταση του κ Παναγιώτη Αναγνωσταρά για Συμμετοχή μου στο Ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Παράταξής του διότι, γνωρίζοντας την Ευαισθησία και την Πατρική Φροντίδα με την οποία αντιμετωπίζει τη Νεολαία – όντας ο ίδιος πατέρας τριών νεαρών – είμαι σίγουρη ότι όλα τα παραπάνω θα αποτελέσουν γνώμονα σοφρώνων κινήσεων προς όφελος του Ακρογωνιαίου Λίθου μιας Κοινωνίας, των Νέων της. Σας ζητώ τη δυνατότητα, μέσω της ψήφου σας, να εργαστώ κι εγώ προς την Κατεύθυνση αυτή – αλλά και όπου αλλού οι Συνδημοτες μας νοιώθουν ότι χρειάζονται Αρωγή.
Με εκτίμηση Σοφία Ελευθεριάδη