ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Η παράταξη Κωστούρου θέλει δημοτικό συμβούλιο για το λουκέτο στα επείγοντα

Να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπλιέων το θέμα της κατάργησης του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Ναυπλίου, καλεί με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ναύπλιο Επόμενη Μέρα». Πρόκειται για την παράταξη του ίδιου του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, η οποία, όπως λέει παρακολουθεί το θέμα και είναι σε επαφή και συνεργασία με όλους όσοι ενδιαφέρονται για την σπουδαιότερη δομή υγείας του δήμου.

Η δημοτική παράταξη θεωρεί ότι «καμία ενέργεια η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση της λειτουργίας του νοσοκομείου δεν είναι αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο έχει και στο παρελθόν αναλάβει πρωτοβουλίες».

Και προτρέπει: «Πρέπει να είμαστε πάντα εξαιρετικά προσεκτικοί στις εκφράσεις μας για να μη διαταραχτεί η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και στο νοσοκομείο. Σχέση που με υπεράνθρωπες προσπάθειες έχει δημιουργήσει το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό της δομής. Η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες είναι αδιαπραγμάτευτη συνθήκη».

Εντωμεταξύ, χωρίς να διευκρινίζει πού αναφέρεται, καταλήγει: «Το ατομικό πολιτικό συμφέρον δεν πρέπει να είναι ποτέ πάνω από το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου. Η παραπληροφόρηση και η μικροπολιτική εκμετάλλευση τέτοιων κρίσιμων θεμάτων καταδεικνύει την ποιότητα του προσώπου».

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του ίδιου του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου.

Από χθες που δημοσιοποιήθηκε το σοβαρό αυτό θέμα, σιγά σιγά, μετά το πρώτο ξάφνισμα, αρχίζουν οι φορείς να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητά του. Πρώτοι αντέδρασαν οι εργαζόμενοι, για να ακολουθήσουν το ΚΚΕ το οποίο με τον δικό του τρόπο άρχισε να ενημερώνει τον κόσμο και η δημοτική παράταξη του Παναγιώτη Αναγνωσταρά.