ΡεπορτάζΑρχείο

Ποιός «φωστήρας» σκέφτηκε να παρκάρει αυτό το πράγμα εκεί πέρα;

Σα να μην έφθανε που δεν είναι επισκέψιμο λόγω αιώνιων εργασιών ή που για μια εβδομάδα είχε μείνει χωρίς φως, κάποιος «φωστήρας» σκέφτηκε να παρκάρει το σκαπτικό μηχάνημα για την εκβάθυνση μπροστά από την καστρονησίδα, σε μέρες που η πόλη βουλιάζει από κόσμο.

Αν και λόγω της αργίας, δεν πραγματοποιήθηκαν εργασίες αυτό το τριήμερο, το τεράστιο αυτό πλωτό γερανοφόρο όχημα παρέμεινε στο πιο ακατάλληλο σημείο, κρύβοντας εντελώς τη θέα από το «Π» και μπαίνοντας απρόσκλητο στο πλάνο του φωτογράφου απ’ οπουδήποτε αλλού. Ένα πρόβλημα που είχαμε παρατηρήσει και επισημάνει από το πρωί της Κυριακής, με σχετικό ρεπορτάζ.

Μηχάνημα μπροστά από το Μπούρτζι

Φυσικά όπως ήταν επόμενο προκάλεσε τον χλευασμό των περαστικών. Κατά την διάρκεια της χθεσινής μας μεσημεριανής βόλτας γίναμε επί τόπου ακροατές αρνητικών σχολίων όπως: «Ποιός φωστήρας σκέφτηκε να παρκάρει αυτό το πράγμα εκεί πέρα;», «Καλά μιλάμε για παγκόσμια πρωτοτυπία. Τι έχουν κάνει εδώ αυτοί οι …;», και άλλων παρόμοιων. 

Ποιά πόλη του εξωτερικού θα αυτομαστιγωνόταν σαμποτάροντας το πιο σημαντικό της αξιοθέατο; Και θα ανεχόταν να γίνει δέκτης αρνητικών σχολίων για κάτι που θα μπορούσε τόσο εύκολα να αποφευχθεί.

Μηχάνημα μπροστά από το Μπούρτζι

Άραγε το λιμενικό δεν μπορούσε να του πει να το αφήσει κάπου πιο μακριά από τον φάρο; Κανείς δεν σκέφτηκε ότι θα πρέπει να μετακινηθεί προσωρινά από κει;

Πάλι καλά που το δεύτερο μηχάνημα είχε δέσει σε πιο κατάλληλο σημείο…

Μηχάνημα μπροστά από το Μπούρτζι