ΡεπορτάζΑρχείο

Ξεσηκωμός για να μην κλείσουν τα επείγοντα στο Ναύπλιο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνέλευση του Σωματείου των Εργαζομένων στο Νοσοκμείου Ναυπλίου με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου για το κλείσιμο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο νοσοκομείο Ναυπλίου και συγχώνευσή του με το αντίστοιχο τμήμα της νοσηλευτικής μονάδας Άργους.

Την συνέλευση άνοιξε η αντιπρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ναυπλίου κ. Βασιλική Σαλεσιώτη η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου βρίσκονται δυστυχώς απέναντι από την διοίκηση καθώς η διοίκηση δεν στέκεται αρωγός απέναντι στα αιτήματα των εργαζομένων.

Συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου με αφορμή το κλείσιμο του ΤΕΠ.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου κ. Αλέξανδρος Καζολιάς ο οποίος με την σειρά του κατήγγειλε δημόσια ότι ο διοικητής της νοσηλευτικής μονάδας Ναυπλίου κ. Γεώργιος Φαράντος δεν δέχτηκε να παρίσταται στην συνέλευση μετά το κάλεσμα του προσωπικού έτσι ώστε να τοποθετηθεί εκ μέρους της διοίκησης. Σημείωσε επίσης ότι  μετά από συνάντηση του προέδρου και της αντιπροέδρου των εργαζομένων με τον διοικητή του νοσοκομείου η απάντηση που δόθηκε εκ μέρους της διοίκησης της νοσηλευτικής μονάδας είναι ότι δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που να λέει ότι κλείνει το ΤΕΠ Ναυπλίου και συγχωνεύεται με το αντίστοιχο ΤΕΠ Άργους ενώ παράλληλα μετά από την συνάντηση αναρτήθηκε στην Διαύγεια έγγραφο της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η συγχώνευση των δύο ΤΕΠ και η δημιουργία ενός ενιαίου ΤΕΠ στο νοσοκομείο του Άργους. Ζητήθηκαν και πάλι εξηγήσεις από τον διοικητή της νοσηλευτικής μονάδας Ναυπλίου κ. Φαράντο αλλά ο ίδιος δήλωσε άγνοια! Ενώ μόλις του έδειξαν οι εργαζόμενοι το επίμαχο έγγραφο δεν ήξερε τι να τους απαντήσει!

Σε λεπτή κλωστή κρέμεται το μέλλον των επειγόντων του Νοσοκομείου Ναυπλίου

Στην συνέχεια ο κ. Καζολιάς αναφέρθηκε στην καταγγελία που έκανε το σωματείο και στάλθηκε δημόσια σε όλα τα ΜΜΕ.

Συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου με αφορμή το κλείσιμο του ΤΕΠ.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ιωάννης Λαζαρίδης Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και δήλωσε την συμπαράσταση της ομοσπονδίας στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Ναυπλίου.

Συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου με αφορμή το κλείσιμο του ΤΕΠ.

Παράλληλα έκανε δήλωση ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος ο οποίος δήλωσε ότι η επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου που ασχολείται με τα θέματα του νοσοκομείου αποτελούμενη από τρεις γιατρούς μέλη του δημοτικού συμβουλίου είχε χτες συνάντηση με την διοίκηση του νοσοκομείου και η απάντηση που τους δόθηκε είναι ότι οι σχεδιασμοί για το νοσοκομείο του Ναυπλίου δεν είναι ανακοινώσιμοι. Επίσης τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να σχεδιάσει πράγματα για το νοσοκομείο χωρίς να ρωτήσει πρώτα από όλα τους πολίτες και του δημότες. Επίσης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στους εργαζομένους του νοσοκομείου ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι άυριο θα γίνει έκτατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα του νοσοκομείου.

Κωστούρος

Δήλωση έκανε επίσης και ο πρώην Δήμαρχος και νυν υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλίου με τον  συνδυασμό Πρωτεύουσα Ξανά, Παναγιώτης Αναγνωσταράς, ο οποίος ανέφερε ότι και στο παρελθόν έγιναν κάποια πράγματα εις βάρος του νοσοκομείου του Ναυπλίου και με τους κατάλληλους αγώνες τα αποτρέψαμε και κάλεσε του βουλευτές του νομού να πάρουν θέση απέναντι στο σοβαρό αυτό ζήτημα.

Αναγνωσταράς

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλίου με την Λαϊκή Συσπείρωση Κώστας Γκόνης ο ποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι το πρόβλημα του νοσοκομείου έχει πολιτικές ρίζες και ότι συρρίκνωση των δομών υγείας μεταξύ των οποίων και το κλείσιμο του ΤΕΠ του νοσοκομείου Ναυπλίου είναι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή ακολουθούν κατα γράμμα. Τόνισε επίσης ότι πρέπει να διεκεδικήσουμε ένα νοσοκομείο αντάξιο των αναγνκών μας!

Γκόνης

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την Λαϊκή Συσεπίρωση Νίκος Γόντικας ο οποίος τόνισε ότι για να έχει αποτελεσματικότητα ένας αγώνας θα πρέπει να βάλει στο στόχαστρο τις αιτίες και τους υπαίτιους για αυτή την κατάσταση πυο δεν είναι άλλοι από την πολιτική ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Υγείας, μία πολιτική που μετατρέπει σε πολύ ακριβό εμπόρευμα για το λαό το κοινωνικό αγαθό της υγείας ενώ σημείωσε ότι υπαίτιοι είναι η Ευρωπαϊκή ένωση και οι κυβερνήσεις που υλοποιούν αυτή την πολιτική και ότι οι βουλετές του νομού δεν μπορούν να κάνουν κάτι καθώς είναι εκείνοι που ψήφισαν τα μνημόνια και τις πολιτικές που συρρικώνουν το δημόσια σύστημα υγείας.

Γόντικας

Στην συνέχεια τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του συνδυασμού του στους εργαζόμενους και τους πολίτες του Ναυπλίου και τόνισε ότι το κλείσιμο του ΤΕΠ Ναυπλίου σημαίνει και μαθηματικά ότι ξεκινάει το κλείσιμο του νοσοκομείου καθότι αυτή η απόφαση για το κλείσιμο του Τμήματος  Επειγόντων Περιστατικών στη νοσηλευτική μονάδα Ναυπλίου οδηγεί στο κλείσιμο του νοσοκομείου! Σημείωσε επίσης ότι εκείνοι που έχουν ψηφίσει στην βουλή το κλείσιμο 55 νοσηλευτικών μονάδων σε όλη την χώρα είανι οι ίδιοι που ψήφισαν το κλείσιμο του Νοσοκομείου του Ναυπλίου.

Πετράκος

Στην συνέχεια τοποθετήθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσαρός πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας ο οποίος εξέφρασε την συμπαράσταση του ως γιατρος στους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Τέλος τον λόγο πήρε και ο Κώστας Βερδελής, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου ο οποίος δήλωσε ότι ο εμπορικός κόσμος του Ναυπλίου έχει συμμετοχή και υποστηρίζει τα συμφέροντα του τόπου μας. Ο κ. Βερδελής σημείωσε ότι έγινε πολύ καλή καταγραφή των προβλημάτων του νοσοκομείου και τόνισε ότι θα πρέπει να αναλάβει τον συντονισμό αυτού του αγώνα ο κατάλληλος φορέας. Σημείωσε επίσης ότι όλοι μαζί πρέπει να περιφρουρήσουμε το όφελος του νοσοκομείου για την πόλη μας.

Επίσης τοποθετήθηκαν ως εργαζόμενες του νοσοκομείου Ναυπλίου η Ιωάννα Αθανασούλα και η Μαρία Γκιόκα.

Συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου με αφορμή το κλείσιμο του ΤΕΠ.

Η Ιωάννα Αθανασούλα τόνισε ότι είχε κάνει στο παρελθόν μία σειρά προτάσεων για την επίλησυ τνω προβλημάτων του νοσοκομείου προς την διοίκηση αλλά δεν εισακούστηκαν τότε ενώ η Μαρία Γκιόκα τόνισε ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δουλεύουν σε εξαντλητικές συνθήκες με αποτέλεσμα ούτε οι ίδιοι να μην είναι σίγουροι αν έχουν προσφέρει σωστά τις υπηρεσίες τους. Τόνισε επίσης ότι πρέπει να διεκδηκήσουμε την υγεία που έχουμε ανάγκη επισημαίνοντας ότι η μόνη λύση για την διεκδήση της επίλυσης των προβλημάτων του νοσοκομείου είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία του Ναυπλίου.

 Σε λίγο το σχετικό βίντεο…