ΟικονομίαΑρχείο

Η Επίδαυρος συνδέεται ακτοπλοϊκά με Αίγινα και Μέθανα

Επί τάπητος τέθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση Αίγινας – Μεθάνων – Επιδαύρου με στόχο την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, την διευκόλυνση των μετακινήσεων, την τόνωση της τουριστικής κίνησης και την υποβοήθηση των εμπορικών σχέσεων των τριών περιοχών.

Το θέμα συζήτησαν και έθεσαν ως άμεση προτεραιότητα ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Τάκης Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης και ο υποψήφιος δήμαρχος Επιδαύρου Αλέκος Τσιλογιάννης σε συνάντηση που είχαν στον Πειραιά την Τετάρτη 27 Μαρτίου. Είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Χατζηπέρου με εκπροσώπους της Ακτοπλοΐας.

Στις συναντήσεις παρευρέθηκε και ο Διαχειριστής του Δικτύου Νήσων Αττικής που υλοποιεί το τοπικό πρόγραμμα leader κ. Μαρίνης Μπερέτσος.

Συζήτηση για ακτοπλοϊκή σύνδεση Αίγινας – Μεθάνων – Επιδαύρου

Τα οφέλη της διασύνδεσης:

Οι παριστάμενοι αναγνώρισαν το όφελος για τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες ενώ ανάδειξαν και τα πολλαπλασιαστικά θετικά αποτελέσματα στον τουρισμό και όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα οποία θα προκύψουν από την διευκόλυνση των μαζικών μετακινήσεων των επισκεπτών της κάθε περιοχής προς τις άλλες.

Ιδιαιτέρως τους καλοκαιρινούς μήνες η διασύνδεση θα φέρει άμεσα ευδιάκριτα αποτελέσματα τα οποία θα καταγραφούν ενώ η πιθανή διεύρυνσή της και άλλες εποχές ή περιόδου του χρόνου επίσης θεωρείται μια πιθανή εξέλιξη με μετρήσιμο αποτέλεσμα στις οικονομίες των περιοχών.

Τονίστηκε ότι η εκκίνηση διασύνδεσης Αίγινας-Μεθάνων-Επιδαύρου αποτελεί την αρχή για την υλοποίηση ενός μεγαλύτερου σχεδίου για δημιουργία ενός δικτύου μεταφορικής επικοινωνίας μέσω θαλάσσης το οποίο περιλαμβάνει την ένταξη και άλλων ηπειρωτικών περιοχών και νησιών του ΑργοΣαρωνικού στην ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Συζήτηση για ακτοπλοϊκή σύνδεση Αίγινας – Μεθάνων – Επιδαύρου

Ζητήθηκε να επισπευσθούν οι διαδικασίες:

Στη συνάντηση αναδείχθηκε η ανάγκη επίσπευσης των σχετικών ενεργειών κάτι για το οποίο ο κ. Τσιλογιάννης αναφέρθηκε εκτενώς χαρακτηρίζοντας την ακτοπλοϊκή διασύνδεση ως πρωτοβουλία την οποία η οποία θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής της Επιδαύρου.

Στο πλαίσιο αυτό δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει ισχυρά την υλοποίηση της διασύνδεσης και την αξιοποίησή της για την περαιτέρω προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή της Επιδαύρου.