ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Πόσα παίρνουν οι δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι στην Αργολίδα

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές πλησιάζουν και δεκάδες χιλιάδες πρόσωπα σε ολόκληρη την Επικράτεια θα ζητήσουν τη ψήφο μας, διεκδικώντας μία θέση στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια που θα προκύψουν από τις κάλπες του ερχόμενου Μάη.

Πόσα παίρνουν όμως δήμαρχοι, περιφερειάρχες και λοιποί; Η αντιμισθία των αιρετών ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις μισθούς της ελεύθερης αγοράς.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της Αθήνας αλλά και των 16 ακόμη μεγαλουπόλεων που ο πληθυσμός τους είναι πάνω από 100.000, παίρνει πάνω από 4.000 δηλαδή όσο και οι περιφερειάρχες. Ικανοποιητικά αμείβονται και οι αντιπεριφερειάρχες, αλλά και οι αντιδήμαρχοι των μεγαλουπόλεων.

Πόσο πάει το μαλλί στην Αργολίδα

Στην Αργολίδα οι δήμαρχοι Ναυπλιέων και Άργους Μυκηνών αμοίβονται με 3.420 έκαστος, ενώ σε Ερμιονίδα και Επίδαυρο το ποσό αμοιβής του δημάρχου ανέρχεται σε 2.565 ευρώ.

Αντίστοιχα οι αντιδήμαρχοι σε Ναύπλιο και Άργος παίρνουν 1.710 ευρώ και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου λαμβάνει μηνιαίως 720 ευρώ. Σε Επίδαυρο και Ερμιονίδα οι αντιδήμαρχοι παίρνουν 1282 ευρώ και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου 540 ευρώ.

Τι ισχύει πανελλαδικά:

Μισθοί δημάρχων και περιφερειαρχών