ΚοινωνίαΑρχείο

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στην Αργολίδα – Το νέο ΚΔΑΠ και οι υποδομές ΑμεΑ στο Ναύπλιο

Εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί το νέο κτήριο του ΚΔΑΠμεΑ Αργολίδας στην Πυργέλλα Άργους, παρουσία του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας Σούλα Παπαγεωργοπούλου δεν έκρυψε την συγκίνησή της κατά την διάρκεια της τελετής, την οποία έκανε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν οι τρεις βουλευτές της Αργολίδας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, οι Δήμαρχοι Άργους Μυκηνών και Ναυπλιέων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Ο 33χρονος ψυχίατρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με ρίζες από την Αργολίδα. Πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία και μετακινείται με αμαξίδιο.

Η επίσκεψη στο Ναύπλιο και οι υποδομές ΑμεΑ

Μετά τα εγκαίνια του νέου ΚΔΑΠ επισκέφθηκε το Ναύπλιο όπου μεταξύ άλλων είχε συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Αναγνωσταρά. 

Διατύπωσε και σε αυτόν τις παρατηρήσεις του σε σχέση με τις ελλείψεις σε υποδομές στον Δήμο Ναυπλιέων για τα άτομα με ειδικές ανάγκες έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του συνδυασμού του και να υλοποιηθούν.

Γιατί αποφάσισε να βάλει πλώρη για την ευρωβουλή

Σχετικά με την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την ευρωβουλή αναφέρει: «Διεκδικώ θέση στην ευρωβουλή με τις θέσεις μου και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, δεν θέλω να με λυπηθούν», τονίζοντας ότι θέλει να πάρει την τιμή και το ήθος που απαιτούνται του για τη δουλειά του και να τα χρησιμοποιήσει στον στίβο της πολιτικής.

Όπως είπε μιλώνας στον ΣΚΑΪ, ένας από τους κύριους στόχους του, θα είναι η αναμόρφωση του πλαισίου για την στήριξη ανθρώπων με αναπηρία στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα μίλησε για θεσμοθέτηση προσωπικού βοηθού για όσους ανάπηρους τον χρειάζονται, σύμφωνα με μοντέλα που λειτουργούν ήδη  σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Είμαστε κι εμείς ευρωπαϊκή χώρα», υπογράμμισε ο κ. Κυμπουρόπουλος.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην προσωπική του εμπειρία, λέγοντας πως στην καθημερινότητά του έχει ως πολύτιμο στήριγμα τον πατέρα του. Σημείωσε ωστόσο ότι  άλλοι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα δεν έχουν συγγενείς ή άτομα που να έχουν την δυνατότητα να τους βοηθούν τακτικά.

Ως καταλύτη για την ανάκαμψη της χώρας ανέδειξε τους νέους που μετανάστευσαν λόγω κρίσης και αυτούς που έμειναν στην χώρα παρά τις δοκιμασίες.