ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Αναγνωσταράς: Ανήθικοι δημοσιογραφούντες που τα παίρνουν – Αναμένεται παρέμβαση της δικαιοσύνης

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης αναμένεται να προκαλέσουν οι επαναλαμβανόμενες καταγγελίες του Παναγιώτη Αναγνωσταρά, για διαπλοκή, ή να προσφύγει ο ίδιος σ΄αυτήν, αν δεν κινηθεί αυτεπάγγελτη διαδικασία.

Ο πρώην δήμαρχος Ναυπλίου και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, δίνει σήμερα συνέχεια στην καταγγελία του για έμμισθους «δημοσιογράφους», που εκτελούν εντολές του εργοδότη τους, τον οποίο μπορεί να ανακαλύψει κανείς στο Διαύγεια!

Το Πρόγραμμα Διαύγεια ή Πρόγραμμα Δι@ύγεια δημιουργήθηκε με το νόμο 3861/2010 και αποσκοπεί στη δημοσίευση στο διαδίκτυο, σε ένα κεντρικό ιστότοπο, αποφάσεων των κυβερνητικών οργάνων και της διοίκησης στο Διαδίκτυο. Υποχρέωση δημοσίευσης έχουν τα κυβερνητικά όργανα, οι φορείς του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και οι Ανεξάρτητες Αρχές, όπως και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού.

Ο κος Αναγνωσταράς τις προηγούμενες ημέρες είχε κάνει σοβαρές καταγγελίες, στις οποίες δίνει συνέχεια.

Μάλιστα ο anagnostis.org με δημοσίευμά του κάλεσε τότε τον κο Αναγνωσταρά να γίνει συγκεκριμένος: Είναι μονόδρομος για τον υποψήφιο δήμαρχο να μην παραμείνει σε αυτή τη δήλωση, αλλά να γίνει συγκεκριμένος, ώστε να μην κατηγορηθεί ότι συκοφαντεί το σύνολό του Τύπου, μιας και αναφέρεται σε “δημοσιογράφους”.

Σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος επανέρχεται με νεότερη δήλωσή του και επιμένει στις καταγγελίες του, με επιστολή του στο anagnostis.org , διαχωρίζοντας ωστόσο τα επαγγελματικά  Μέσα Ενημέρωσης από διάφορα σάιτ, μπλογκ ή έντυπα, που φορούν τον «ψεύτικο μανδύα του ” δημοσιογράφου”, όπως τονίζει.

Οι καταγγελίες του παραμένουν σοβαρές αφού επιμένει ότι «δίνουν ειδήσεις ή φωτορεπορτάζ κατά το δοκούν κ σύμφωνα με το ποιος τους χρηματοδοτεί εμφανώς η αφανώς», ενώ μιλάει και για «ανήθικη και πέραν κάθε δεοντολογία συμπεριφορά τους».

Αναφέρει στην απάντηση – καταγγελία του ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς:

«Μου προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι καλείτε εμένα να κατονομάσω όσους με τον ψεύτικο μανδύα του «δημοσιογράφου» ή του ειδησεογραφικού μπλοκ ή ότι άλλο κυκλοφορεί ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο, δίνουν ειδήσεις ή φωτορεπορτάζ κατά το δοκούν και σύμφωνα με το ποιος τους χρηματοδοτεί εμφανώς η αφανώς !

Μήπως δεν γνωρίζετε ποιοί ή πως διεξάγουν διαδικτυακές δημοσκοπήσεις και μετά τις δημοσιεύουν προξενώντας σύγχυση και παραπληροφόρηση; 

Θα περίμενα το υγιές κομμάτι της δημοσιογραφίας, στο οποίο ανήκετε, να έχετε περιχαρακώσει τον χώρο σας, από τέτοιου είδους “δημοσιογράφους” “ειδησεογραφικά” σάιτ η μπλοκ τα οποία με την ανήθικη κ πέραν κάθε δεοντολογία συμπεριφορά τους, απαξιώνουν την έννοια της δημοσιογραφίας»!